![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#271 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
wężyków brak, chciałem tam psiuknąć sprężonym powietrzem w te dziury ale koleś z warsztatu na którym robiłem zaczął się drzeć jak opętany, że nie wolno i popsuję i dałem se siana :/
hahaha IDSem odpowietrzałem, najpierw "na sucho" w ten dzień co pompę zmieniłem, bez odkręcania odpowietrzników, pisał "odkręć to odkręć tamto", ja nie odkręcałem, pompa se mruczała i tyle, procedura ukończona sukcesem, dziś postanowiłem zrobić to jak trzeba, lewar, zdjąłem tylne lewe koło, IDS pisze "odkreć odpowietrznik w tylnym lewym i podłącz rurę" odkręcam, podłączam, wciskam ptaszka w kompie i... "wystąpił błąd, zapisz se jego numer 12 341 585" (strzelam z tym numerem bo nie pamiętam, na 12 się zaczynał chyba) i koniec odpowietrzania, trzeba rebotować program bo nie da się wejść drugi raz w procedurę odpowietrzania. Sprawdzane na 2 kompach i 2 różnych IDSach, vcm1 i 2, to samo. Może zmienię tylko elektroniki teraz, ale jak to nie pomoże to 3x chyba wolę pociąć to auto niż wymieniać pompę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
A ja widziałem i dlatego odradzam.Lepiej wymienić całą pompę. Ciekawe,że za 1 razem odpowietrzanie zakończyło sie sukcesem. Brak wężyków,czyli syf mógł wlecieć jak nic,kilka razy już powtarzałem,by kupować pompę z jak najdłuższymi wężykami,minimalizujemy wtedy dostanie się syfu do pompy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]()
czyli coś z pompą lub szczotkami w silnika pompy
![]() |
#274 | |
Junior Moderator
|
![]() Cytat:
no nic, jak nie odczadzieje do środy ten abs to zmieniam pompę na starą i żegnaj HLA hlip hlip Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Z tego co pisze Rosjanin z podanego przez Ciebie linku można wymienić samą elektronikę,więc w Twoim przypadku może warto spróbować,choć jak pisałem należy zachować czujność rewolucyjną.Na zdjęciach w linku nie ma pokazanej drugiej strony pompy,są tam wałeczki wchodzące w te cewki i te wałeczki sa zamocowane na takich sprężynach,trzęsie się wszystko jak galareta,a i warunki sterylne trzeba zachować przy montażu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]()
Mogę się pochwalić - zestaw gotowy do odpalenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pompa AG91 - 2C405 - FA YAW 6G91 - 3C187 - EG Potem trochę rzeźby - dołożenie wtyczki radaru- montaż kolejnego zestawu który trzyma kciuki za Hill Assist radar 7G9N - 9G853 - BA CD 345 sterownik AG9N - 14B588 - BA tempomat 6M2T - 14K147 - EJ, DH PS. Marcin - pompa bez końcówek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale od sprawdzonego dostawcy |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
|
![]()
A wtyczkę modułu masz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]() Cytat:
mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Junior Moderator
|
![]() Cytat:
Moja kupiona od [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (nie polecam) nie działała bo albo forsowała Wisłę wpław albo ją prali w pralce przed sprzedażą, kompletna korozja metalowej części wewnątrz, czegoś takiego jeszcze nie widziałem... Po złożeniu zestawu z mojego starego aluminium AB i elepstroniki od zardzewiałego FB działa prawidłowo, tak myślę ale dopiero 70km przejechała, na razie jest cacy i oby tak dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Czystość trzeba zachować bo te cewki pracują na tych bolcach i nie może tam być syfu.Co do trzęsienia sie to cewki się trzęsły nie bolce,poprzednio źle napisałem bo nie pamiętałem dokładnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|