![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#271 |
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: MONDEO MK IV
Silnik: TDCI
Rocznik: 2009
|
![]()
Nie działa Ci antena GPS w pozycjach LEV i St masz - tzn nie masz żadnych danych te informacje w kolumnach Elv/Azy podaja ostatnie zarejestrowane wspołrzędne zwróć uwage na Position: East 0 stopni 10 min :fcp2
![]() |
#272 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-07-2008
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
|
![]()
Cześć wszystkim,
jestem od wczoraj posiadaczem Mondeo 2.0 TDCI z DENSO oczywiście autko sprowadzone więc nie ma mapy Polski. Czy może ktoś mi powiedzieć skąd mogę wziąść instrukcje obsługi po polsku? Drugi problem to gdy włączam przycisk PHONE to wyskakuje MUTE, co to oznacza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-06-2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
![]() Imię: Darek
Model: MONDEO MK IV
Silnik: TDCI
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
![]() |
#275 | |
![]() Zarejestrowany: 24-10-2007
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
mam kombi i swój gps umieściłem na tylnym słupku (z lenistwa) i działa doskonale |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
|
![]()
dzięki za informacje
:fcp29 mam jeszcze jedno pytanie.. podobno każdy mk3 ma komputer tyle że nie każdy ma aktywny, czy to prawda?? jak mam wyłaczony silnik to patrząc pod kątem widać wszystkie funkcje. ciekawe ile kosztuje cała aktywacja z częściami?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-06-2008
|
![]() Cytat:
Czy każdy Mondeo jest wyposażony w komputer? TAK, jednak w niektórych modelach trzeba go uaktywnić zmieniając oprogramowanie liczników. Jakie są dostępne funkcje w komputerze? 1. Średnie spalanie (l/100km) 2. Średnia prędkość jazdy 3. Temperatura 4. Zasięg na zbiorniku paliwa 5. Chwilowe spalanie (na razie niedostępne, ale serwis obiecał, że już niedługo będzie). Ile to kosztuje? Zmiana oprogramowania kosztuje 80, przełącznik kierunkowskazów z przyciskiem INFO kosztuje około 170-200 PLN w ASO lub można szukać na szrotach lub Allegro.pl. Gdzie można zmienić oprogramowanie? Zmianą oprogramowania zajmuje się firma FORD Autoelektronika w Dąbrowie Górniczej na Ul .Ludowej 42b, e-mail: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], tel.663800376, 032 7648780. Czy można wgrać oprogramowanie nie jadąc do Dąbrowy Górniczej? Tak ? można wysłać zegary do serwisu. Jednak należy pamiętać o dobrym zabezpieczeniu przesyłki ponieważ przy wstrząsach może uszkodzić się mechanizm mocujący wskazówki. Wtedy podczas ich ruchu będą występowały drgania i skoki? PS : jest to w tym linku co Ci podalem wcześniej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pozdrawiam Marcin N. :fcp29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
|
![]()
czytałem ten link i dziekuje, ale może ktoś już to robił?
Czy znacie kogoś kto może to zrobić we Wrocławiu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-07-2008
Model: Escape
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020
|
![]()
witajcie,
choć forum czytam już od dawna, to jest to mój pierwszy post - prośba o wyrozumiałość - i do rzeczy. od niedawna stałem się właścicielem przepięknego forda mondeo hatchback z navi denso. wszystko działa jak powinno, oprócz oczywiście navi w Polsce. Telefon przez bluetooth działa i oczywiście bez książki telefonicznej. przygotowuję się właśnie do upgrade softu - obecny to: - SH4: 1.43 - 16LX: 0.73 obydwa z 2004 roku. oprócz różnych standardowych wątpliwości dotyczących upgarade mam następujące pytania: 1) czy po upgrade od kolegi MDMcapital połączenie telefonu przez bluetooth pozostanie nadal dostępne? jest kilka postów, że kolegom nie działa, ale nie znalazłem takiego "coby" potwierdzał, że dalej czyta telefon przez bluetooth. 2) czy jest możliwość zgrania obecnego softu przed update (oryginalnego), który działa dobrze? jeśli tak to w jaki sposób? 3) jeśli byłoby to komuś potrzebne na forumk, to mógłbym przed update porobiś fotki tego co i jak jest poustawiane teraz u mnie, bo jak pisałem wszystko działa - poza tym, że navi działa poza Polską (francja, niemcy...). jeśli zrobić fotki, to co by było wam potrzebne? 4) jeśli będę robił upgrade to na włączonym silniku czy nie? - były różne zdania w tej sprawie pozdrawiam mkrek |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
![]() Zarejestrowany: 16-05-2008
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005
|
![]() Cytat:
2) Raczej nie ......w fordzie nie ma nagrywarki ...dokładne info zapoda ci pewnie magik od denso @MDMcapital lub @docento 3) Mapy , w tym Polska są na tym forum , przejrzyj moje posty , sam gdzieś zapodałem rapida. 4) Silnika nie włączasz tylko przekręć kluczyk żeby uruchomić denso. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|