![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#271 |
|
ford::average
![]() Imię: mario
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
|
zdaj sie na kolege pawpor ja kupilem od niego zestawik tez do tdci
jestem bardziej niz zadowolony przymiezalem sie do kupna drugiego zestawu do bmw ale mialem maly problem z silnikiem w aucie ale jak naprawie to napewno pokusze sie o zestaw od niego zniknol problem z przegrzewaniem sie hamolcow w kazdej sytuacji auto staje a wychamowanie z 200km/h to zadem problem i nie czuc zmeczenia ukladu droga hamowania mniejsza warto dac troche wiecej a potrafilem zajezdzic nawet trw [lucas]czy brembo w kilka miechow |
|
|
|
|
|
#272 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 Ecoboost 203PS
Rocznik: 2010
|
Ja za kilka dni zakladam zimmermany sport wiercone i za jakis czas dam znac jak sie spisuja
|
|
|
|
|
|
#273 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
ford::professional
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Rocznik: 2011
|
Co myślicie o takim zestawie
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ATE są dość drogie , te 1 mogę mieć dużo taniej.
|
|
|
#275 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Johann
Model: Ford Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tivct
Rocznik: 2009
|
Ja pare dni temu wymieniałem tylne tarcze i klocki w moim Mondku. Zakupiłem komplecik: tarcze Brembo 2x111zł oraz klocki Brembo 128zł. Pierwsze wrazenie jest dobre, zobaczymy jak sie spiszą w czasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
Kolego Radek chcesz tanio czy dobrze? Z tych trzech to tylko ATE. Bo żebyś później nie płakał na forum że ci hamulce biją. Osobiście stawiałbym na gładkie Zimmermanny, zamawiałem u kolegi Pawpor, zrobiłem już 20k km i zero problemów.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 426 PLN i masz fajny zestaw. |
|
|
|
|
|
#277 |
|
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Rocznik: 2011
|
Wcześniej już poruszałem ten temat, tylko że kwota która mogłem przeznaczyć na sam przód była ok 1000, ale jeszcze tarcze i klocki były w dobrym stanie i odpuściłem sobie. Teraz za jakieś 2-3 tys.km wypadało by wymienić, tylko że fundusze są skromniejsze, fakt że na opony , hamulce i zawieszenie nie ma co oszczędzać. Kwota jaka mogę przeznaczyć to ok 500, chociaż to i tak niewiele :-)
|
|
|
#278 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysiek
Model: Ford Transit Courier
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Z tych trzech wybrałbym zestaw na ATE, o Krafcie w przypadku hamulców nawet nie powinieneś myśleć.
Oleje Motul (CERTYFIKAT), Penrite, Liqui Moly i wszystkie części do Waszych Fordów (i nie tylko)! Sprzęgła i dwumasy! Najtaniej!!! tel. 888 530 456, GG: 3543322https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=300134
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-02-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003
|
Witam. Mam pytanie. ATE Power Disc ( [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) wraz z klockami ATE. Czy ktoś posiada taki zestaw i go chwali? Czy lepiej kupić do nich klocki EBC Green stuff? Stoję właśnie przed wyborem i chciałbym posłuchać opinii. Dużo jeżdżę w trasy 2 razy w miesiącu 850km za 1 razem a tak to średnio dziennie będzie z 80km. Staram się jeździć nie agresywnie i spokojnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#280 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-11-2013
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 DuratecHe
Rocznik: 2001
|
A co sądzicie o zestawie takim :
TARCZE HAMULCOWE ZIMMERMANN STANDARD COATZ i KLOCKI HAMULCOWE ZIMMERMANN. Bo widziałem, że kolega wyżej wystawił a chciałbym poznać opinie na ten temat. Cena nie jest jakaś wygórowana, a z tego co czytam w tym temacie ta firma nie jest jakaś zła. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| hamulce , klocki , tarcze hamulcowe |
|
|