Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-04-2016, 14:24   #2831
Voldemord
ford::average

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160KM AT
Rocznik: 03.2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie skoro dostałeś trzy, to dali Ci mój - oddawaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak sobie myślę, że to chyba była zemsta, bo wycisnąłem z nich spory rabat, więc może w ten sposób mnie "olali" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Mam pytanie jeszcze odnośnie płynów - czy komuś się zdarzyło uzupełniać olej lub płyn chłodniczy przed pierwszym przeglądem i ogólnie między interwałami?
Daj namiary, to wyślę Ci ten od Mustanga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Fordowski jeden mam przy kluczyku, a drugi sprezentowałem ojcu (mega brelok do C-maxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

Voldemord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 14:42   #2832
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Voldemord Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Daj namiary, to wyślę Ci ten od Mustanga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Fordowski jeden mam przy kluczyku, a drugi sprezentowałem ojcu (mega brelok do C-maxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Nie wygłupiaj się, żartowałem. Normalnie mnie zawstydziłeś. Dzięki za dobre chęci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za info o dolewkach. Co do dolewek, to jest jakiś komunikat, że jest mało płynu chłodniczego czy coś?
Czy po prostu sprawdzając na oko podejmuje się decyzję o dolewce jak w poprzednim moim aucie? bo szczerze mówiąc posiadanie nowego auta trochę mnie rozleniwiło i wychodzę z założenia, że albo nic nie ubędzie, albo dostane komunikat podany na tacy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał truuski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie,
Rzadko piszę więc wybaczcie jeśli strzelę faux pas.

"Kończy" mi się MK4, więc trzeba znaleźć coś co zastąpi w zasadzie idealny samochód.
No i znowu padło na Mondeo.
Potrzebuję pomocy w wyborze wersji i dodatków.
Na razie wybrałem:
Kombi, 2,0 TDCI 150KM, Trend plus Gold X, Dynamic LED, najprostszy tempomat.
Cena za taki zestaw po rabacie to około 106k zł.
Podobno ma być radio 8 cali. Czy takie radio ma Sync2?
Czy trzeba to oddzielnie zamawiać?
Czy wycena jest dobra?
No i oczywiście czy czegoś nie dołożyć - typu must-have?
Ekran 8" jest standardem przy titanium. Przy "goldzie" chyba trzeba dopłacić, ale pewny nie jestem.
Na pewno weź ledy, są tego warte.
Czujniki parkowania na pewno warto i ciemne szyby. Moim zdaniem robią robotę. Są naprawdę ciemne, a nie jak większość fabrycznych przyciemniane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja dorzuciłem jeszcze dmuchane pasy - dla spokoju, dla młodego z tyłu oraz dojazdówkę (nienawidzę tych glutów w sprayu)

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 15-04-2016 o 14:50
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 15:15   #2833
tomsiw

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał truuski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie,
Rzadko piszę więc wybaczcie jeśli strzelę faux pas.

"Kończy" mi się MK4, więc trzeba znaleźć coś co zastąpi w zasadzie idealny samochód.
No i znowu padło na Mondeo.
Potrzebuję pomocy w wyborze wersji i dodatków.
Na razie wybrałem:
Kombi, 2,0 TDCI 150KM, Trend plus Gold X, Dynamic LED, najprostszy tempomat.
Cena za taki zestaw po rabacie to około 106k zł.
Podobno ma być radio 8 cali. Czy takie radio ma Sync2?
Czy trzeba to oddzielnie zamawiać?
Czy wycena jest dobra?
No i oczywiście czy czegoś nie dołożyć - typu must-have?
Ja mam taki pakiet i radio 8 cali jest w standardzie (to nie jest Sony ale jest duże i dotykowe i ma SYNC2).
Doplacilem do nawigacji bo jest bardzo dobra i wygodna (chociaż mówi po angielsku). Moim zdaniem ta wersja wyposażenia jest opcją wystarczającą. Na pewno warto doplacic do LEDów i aktywnego tempomatu. Reszta to bajery bez których można się obejść.
tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 17:05   #2834
pedroso
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Czy ktoś rozbierał tunel środkowy bo wpadły mi drobne w miejscu gdzie wchodzi zaczep od podłokietnika i zastanawiam się czy są bezpieczne ( to przedewszystkim) ale czy nie pomogą w szybszej wymianie skrzyni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 17:53   #2835
piotrek1919

Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160

Poszukuje takich felg jak w załączniku ? Ktoś pomoże ? Interesują mnie w rozm 18 cali
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg image.jpg (20.1 KB, 103 wyświetleń)
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 19:00   #2836
Surplus
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: TDCI 180KM PowerShift
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał piotrek1919 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszukuje takich felg jak w załączniku ? Ktoś pomoże ? Interesują mnie w rozm 18 cali
Oryginalne felgi do mk5 takie jak na zdjęciu znajdziesz 17 i 19 calowe. Z 18 calowymi możesz mieć kłopot. No chyba, że jakieś podróbki.
Surplus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 19:08   #2837
przemoxx
ford::beginner

Model: Mondeo/Custom
Silnik: 1.5 EB AT/2.2 TDCI
Rocznik: 2015/2014

Cytat:
Napisał piotrek1919 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
18“ są takie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przemoxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 19:18   #2838
piotrek1919

Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160

Rozważyłbym 19 tylko zależy mi na kolorze taki jak na zdjęciu.
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-04-2016, 19:52   #2839
antrobius

Model: mondeo mkV
Silnik: EcoBoost 1,5
Rocznik: 2016

A który to kolor? Jak się nazywa?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 15-04-2016, 20:01   #2840
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Wygląda na Guard Gray.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania