![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#281 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
Cześć,
moje dokładne objawy opisałem w poście [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Z radością chciałem kolegów poinformować, że w tym roku nic takiego u mnie nie występuje. Ani razu (odpukać!) silnik nie wszedł w ten swój dziwny stan. Co wymieniałem przez ostatni rok? Pasek wieloklinowy, napinacz i rolki. Nie mam pojęcia czy to właśnie to pomogło, fakt jest taki, że to jedyna naprawa w okolicach silnika jaka mi się zdarzyła i że w tym roku nie miałem żadnych przebojów z nierówną pracą. Może ta informacja komuś pomoże. pozdrawiam Rafał |
|
|
|
|
|
#282 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: ford mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
mnie sie wydaje ze to moze byc czujnik położenia wałka rozrządu, ktoś probował wymienic?
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-05-2010
Model: Fiesta MK4
Silnik: 1.25
Rocznik: 97
|
Kilka miesięcy temu również walczyłem z takim przypadkiem. Klient przyprowadził mondeo które zwiedziło kilka warsztatów w mojej okolicy wszyscy rozkładali ręce, regenerował pompę, naprawiał sterownik pompy, o alternatorze nic nie mówił. Podmiana sterownika silnika nic nie zmieniła a koszt sterownika do 90 od 300zł i niewielka ilość dostępnych sztuk, podmiana czujnika temp głowicy również nie przyniosła poprawy. Po spędzeniu nad autem kilku dni i przeprowadzeniu kilkudziesięciu rożnych prób skonstruowałem inteligentny moduł który pozwala na uruchomienie mondeo bez problemu opisywanego w tym temacie. Po następnych kilku dniach przeprowadzonych na testach mondeo zostało oddane klientowi jak do tej pory nie było żadnej reklamacji. Jak by ktoś był zainteresowany niech pisze na PM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez zimzia ; 12-10-2014 o 16:13 |
|
|
|
|
|
#284 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2015
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90
Rocznik: 2001
|
Panowie czy możecie na jakims zdjeciu pokazac, ktora to jest ta wtyczka od tego czujnika temperatury? U mnie problem sie pojawil niedawno, a dopiero teraz trafilem na ten temat.
Na rozgrzanym juz nie odpali, kontrolka ladowania - brak reakcji na pedal gazu. 2.0 TDDI 90KM Przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale ten temat ma sporo ciekawych informacji. |
|
|
|
|
|
#285 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2008
|
Zdjęcia ni nie zrobię bo już nie mam auta ale o ile pamiętam stojąc przodem do silnika wtyczka jest u góry silnika - głowicy po prawej stronie - od kierowcy, zapoznasz jak ją rozłączysz to włączą się wentylatory.
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: mondeo mk3
Silnik: 66kw
|
Witam
Mam taki problem z moim mondkiem. na zimno jest wszystko ok. jak złapie temperaturę to przy próbie odpalenia zapala się kontrolka ładowania i nie reaguje na gaz. komputer błędów nie wykazuje.nowy alternator (630 zl zapłaciłem ) problem pozostał. pompa regenerowana ma 2 lata (kolejne 3 tyś). szukałem czytałem i jest wiele wersji. może ktoś coś wie bo nie mam kasy żeby metoda prób i błędów wymieniać pół silnika. będę wdzięczny za jakakolwiek pomoc. |
|
|
|
|
|
#287 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: mondeo mk3
Silnik: 66kw
|
dzieki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może coś z tego będzie. dodam jeszcze ze teraz wariuje temperatura silnika.raz po 1 km jest 90 stopni a raz i po 20 km stoi na 1/4
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
zrób jeszcze test zegarów opisany [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub pokazany [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. W trakcie testu sprawdź napięcie ładowania oznaczone bAt xxx, gdzie np. przy napięciu 12,5V wyświetlane jest bAt 125.
Ja miałem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] opisane objawy, którym wymiana regulatora pomogła. Tylko jedna uwaga pomimo, iż regulator do MK3 pasuje z MK2 to nie współpracuje poprawnie. Ostatnio edytowane przez benio ; 15-05-2016 o 14:19 |
|
|
|
|
|
#290 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotrek
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
|
Witam wszystkich dzis jadac po zonke na porodowke spotkama mnie dziwna sytuacja mianowicie jadac sobie po zonke na porodowke na 5-tym biegu mialem ciagle 3 tys.obrotow przy predkosci 100-120 km/h na luzie obroty ponad 1tys....po zatrzymaniu na swiatlach i meczarni z rusxeniem mondziak szarpal szarpal i zgasl....jakos z pomoca Innego kierowcy zepchnelismy go na petle autobusowa.Przy prubach odpalia slyszalem pompke paliwa wiec paliwo raczej dichodzilo samochod zalapywal ale brak reakcji na pedal gazu i gasl,potem pompki nie bylo slychac.....wiec moja wstepna diagnoza to pompka paliwa ale z chcecia wysluchal bym opinii innych uzytkownikow...bo zastanawiaja mnie te podwyzszone obroty,i szlak mnie trafia..... z gory przepraszam jak nie ten dzial i za ewentualne bledy ale pisze z tel.pozdro wszystkim
|
|
|
|
![]() |
|
|
|