Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-02-2015, 13:24   #281
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Czyli wiedzę że idziesz po całości żeby mocy nie brakowało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja tam tez nie bede czekał na superba bo pojawi sie w czerwiec lipiec ja zamowie to dostane październik- grudzien to sie juz nie opłaca bo stary rocznik tak wiec biorę mk5 2,0 EB no chyba że mi sie odwidzi to TDCI 180 PS manual

biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2015, 13:43   #282
krychos
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2010

Co to znaczy, że zamawiacie w CC? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krychos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2015, 13:56   #283
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał krychos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co to znaczy, że zamawiacie w CC? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprawdź pocztę
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2015, 14:02   #284
biner

Kruger a jakie pakiety bierzesz ??
Stary 26-02-2015, 14:25   #285
Hyper
ford::average

Model: Passat B7
Silnik: 1.4 TSI 160KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie rozumiem tego zachwytu nad jakością wnętrza Passata bo twardych plastików jest więcej niż w Mondeo a tym samym większe prawdopodobieństwo skrzypienia. B7, B6 skrzypialy wiec w B8 niekoniecznie musi być lepiej.
Co ci niby w B7 skrzypiało? W Mondeo już pierwszego roku byłem w ASO na poprawki przy słupku od strony kierowcy i w konsoli środkowej, bo były 3 miejsca, gdzie siedział skrzypek i wkurzał. W Passacie jak do tej pory cisza.

4 lata miałem Mondeo mk4, teraz od nieco ponad roku mam Passata B7, także mam porównanie i mogę się wypowiedzieć. Na pewno zgadzam się ze stwierdzeniem, że spasowanie i jakość materiałów w Passacie jest wyższa, aniżeli w Mondeo.
Stary 26-02-2015, 14:41   #286
belinea122

Imię: Michał
Model: Było Mondeo MK4 Titanium jest MK5 Titanium
Silnik: Było 2.0 TDCI ; jest 1.5 ecoboost
Rocznik: 2007 ; 2015

Kruger , biner widzę że zamawiacie 2.0 EB pewnie mocy nie powinno brakować. Ja czekam na informacje kiedy mój zamówiony będzie już w Polsce bo już ponad miesiąc czasu płynie z Hiszpanii a faktura ma być wystawiona do końca lutego.
belinea122 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2015, 14:43   #287
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - o co cho z tym CC?
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2015, 14:54   #288
biner

Cytat:
Napisał belinea122 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kruger , biner widzę że zamawiacie 2.0 EB pewnie mocy nie powinno brakować. Ja czekam na informacje kiedy mój zamówiony będzie już w Polsce bo już ponad miesiąc czasu płynie z Hiszpanii a faktura ma być wystawiona do końca lutego.
myśle że moc do automatu akurat nie za dużo nie za mało, dzwoniłem do twojego dealera gdzie zamawiałeś ale mnie olali.

Bump: Gdybym wiedzial ze 1,5 ecoboost poradzi sobie z automatem to bym też to wziął pod uwagę,ale wszyscy mi mowią że 1,5 do automatu może być za malo.
Stary 26-02-2015, 14:56   #289
lol19
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI 140hp
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Hyper Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co ci niby w B7 skrzypiało? (...)

4 lata miałem Mondeo mk4, teraz od nieco ponad roku mam Passata B7, także mam porównanie i mogę się wypowiedzieć. Na pewno zgadzam się ze stwierdzeniem, że spasowanie i jakość materiałów w Passacie jest wyższa, aniżeli w Mondeo.
Mój tata miał mondeo mk4 po fl, oraz kilka miesięcy po tym passata b7 (typowe wersje flotowe z dieslami 2.0 140km), passat, nawet nie dorastał do pięt wykonaniem, plastkiki, przed pasażerem nad schowkiem - twaaaaaardo, pukasz, stukach, prawie echo słychać, na pierwszej lepszej wyboistej drodze trzeszczało niemiłosiernie, gdzie w fordzie, cały tunel środkowy jest miękki (w passacie, nie ma co liczyć na miękki materiał, skoro już na górze jest twardo). przed pasażerem, nie licząc drzwi schowka, wszędzie miękko, nawet to co udaje blachę, bardzo dobrze ją udaje (w passacie "szczotkowane aluminium", które trzeszczy przy lekkim dociśnięciu), do tego mondeo było na 17", a passat na 16" (mniej wstrząsów w passacie).
lol19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2015, 15:16   #290
belinea122

Imię: Michał
Model: Było Mondeo MK4 Titanium jest MK5 Titanium
Silnik: Było 2.0 TDCI ; jest 1.5 ecoboost
Rocznik: 2007 ; 2015

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
myśle że moc do automatu akurat nie za dużo nie za mało, dzwoniłem do twojego dealera gdzie zamawiałeś ale mnie olali.

Bump: Gdybym wiedzial ze 1,5 ecoboost poradzi sobie z automatem to bym też to wziął pod uwagę,ale wszyscy mi mowią że 1,5 do automatu może być za malo.
chyba nawet nie oferują automatu do 1.5 Eb bo to wydaje mi się za mała moc , 2.0 to już inna bajka.
Dziwne że olali wydawało mi się że raczej dbają od klienta.
belinea122 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania