Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-11-2016, 00:15   #2951
tate00
ford::average

Model: Mondeo MK5,
Silnik: 2.0 TDCi 180KM / 209 KM,
Rocznik: 2015,
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

U mnie od "zimna" zwariował czujnik temperatury zewnętrznej, jak ruszam z pod pracy pokazuje dobrą temperaturę np. 1 stopień. Przyjeżdżam do domu wstawiam do garażu i po godzinie w ogrzewanym garażu dalej pokazuje 1 stopień. Zapalam silnik i uruchamiania się webasto i zaczyna do grzewac kabinę jakby samochód dalej stał na zimnie a w garażu jest 18 stopni. Po 3 godzinach w ciepłym zaczyna pokazywać prawidłową temperaturę.
Jutro jestem umówiony w serwisie ale jak dowiedzieli się że w samochodzie jest oryginalne Fordowskie webato to słyszałem lekką panikę w głosie. Teraz też i ja zacząłem się bać jechać do nich.

tate00 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2016, 07:30   #2952
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał bartulko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamówiłem wersję titanium ale teraz doczytałem, że w titanium są jakieś fotele sportowe. Czy ktoś wie czy są one równie wygodne jak w pozostałych wersjach ??
Dla mnie fotele sportowe są ok. Bardzo wygodne, choć fakt, że mogłyby być delikatnie dłuższe. Nie wiem ile masz wzrostu i ile ważysz, ale jeżeli jesteś "średniakiem" jak ja (chyba) ok 180 cm i 90 kg*, to powinieneś być zadowolony.

*Masa nie wynika z nadmiernej otyłości. Jest efektem regularnych długich treningów i aktywnego trybu życia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 09-11-2016 o 07:35
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2016, 07:41   #2953
betterman
ford::average

Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 EB 203KM => 240KM by Mayak
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał bartulko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
itanium są jakieś fotele sportowe. Czy ktoś wie czy są one równie wygodne jak w pozostałych wersjach ??
Mam MK5 titanium, poprzednie MK4 tez mialem w tej wersji i moim zdaniem fotele w MK5 są dużo wygodniejsze. I co dla mnie najwazniejsze - jestem wysoki i w MK4 nie potrafilem dopasowac ustawienia fotela tak, żeby było ok - zawsze w którymś punkcie był "niedopasowany".. W MK5 jest zdecydowanie lepiej.
Stary 09-11-2016, 07:43   #2954
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

No to ja mam dokładnie przeciwne zdanie. :-D
Może dlatego, że tu mam wielokonturowe.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2016, 08:16   #2955
Malenstwo8

Z pamiętnika "szczęśliwego" posiadacza MK5:

7:30 - od samiuśkiego rana radośnie popiskuje sprzęgło - umila to jazdę wnosząc radosne i śpiewne odgłosy w ponurym i szarym korku.
8:00 - padł Synk 2 - ekran zrobił się czarny i go nie ma. Nie pomagają żadne ponowne uruchomienia auta, ani inne "myki". Na szczęście mam telefon i mogę sobie słuchać muzyki z niego, a także sprawdzić temperaturę oraz posłuchać wiadomości w radio - wniosek - Synk2 jest zbytkiem, można cieszyć się jazdą bez niego i w pełni korzystać z udogodnień technologicznych, jakie oferują dzisiejsze smartfony.
I ta ekscytacja, co mnie jeszcze dzisiaj zaskoczy - bezcenna. Są emocje, jest zabawa...
Bardzo szanuję to "auto", za to, że daje mi poczucie mobilności i pewności, jak zresztą na nowe auto przystało.
8:20 - popijam kawę i w zamyśleniu gratuluję sobie tak dobrego wyboru, a radość potęguje fakt spędzenia z tym "autem" jeszcze paru lat.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 09-11-2016 o 08:24
Stary 09-11-2016, 08:18   #2956
cattani75

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

To Twoje auto to jakaś mega porażka. Chyba dzień przed jego montażem Valencia dostała od Realu z 7-0.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2016, 08:25   #2957
Malenstwo8

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To Twoje auto to jakaś mega porażka. Chyba dzień przed jego montażem Valencia dostała od Realu z 7-0.
Nie dramatyzowałbym...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aczkolwiek słowo porażka bardzo ładnie się wpisuje w styl tego wynalazku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 09-11-2016 o 08:28
Stary 09-11-2016, 08:28   #2958
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Mam dziwne przeczucie, że wszystkie przypadłości Twojego egzemplarza, które się ostatnio pojawiają to wynik partactwa przy wymianie sprzęgła.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2016, 08:35   #2959
Malenstwo8

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam dziwne przeczucie, że wszystkie przypadłości Twojego egzemplarza, które się ostatnio pojawiają to wynik partactwa przy wymianie sprzęgła.
Trudno się nie zgodzić. Pojawia się pytanie - czy z tą awarią jechać do aso?
Może to naprawią, a odpadnie koło - to już wolę nie mieć audio, zresztą i tak brzęczy głośnik i tylko wkurza, a słowo audio jest tu mocnym nadużyciem. Ot, taki dylemat "szczęśliwego" klienta.
Coś czuję @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , że zostaniesz moim instruktorem i doradcą jak skutecznie pozbyć się cesji.
Tak z moich przemyśleń, to patrzę na Fiestę żony, auto wierne, wręcz pancerne (wiadomo - kobieta nim jeździ), bezproblemowe. O moich byłych MK3 i MK4 nawet nie będę wspominał. MK3 z przebiegiem prawie 300 kkm był pewniejszym autem niż nowe MK5 z przebiegiem 16 kkm. Żadne z tych aut nie wycięło mi tyle numerów, zresztą w ogóle nie wycięło mi numerów, co MK5. To Ford i to Ford - wtf?

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 09-11-2016 o 08:48
Stary 09-11-2016, 09:30   #2960
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał robert LC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Belgowie byli za drodzy więc poszli z fabryką rodem ze stanów do Hiszpanii to jak produkować najpierw audi i zacząć klepać Seata 🙂
😜
Sprawa była barzdiej skomplikowana niż kwestia kosztów. Fabryka w Gent produkowala dla Forda, Volvo i JLR. Po sprzedazy Volvo do Chin i JLR do Indii, Ford musiał zrezygnować z tej opcji i skonsolidować produkcję. A tak na marginesie, to nie widzę róznicy w dokładności pracy Francuzów, Walończyków czy Hiszpanów

Bump:
Cytat:
Nie mam już wyboru
Akurat masz. Możesz zrezygnować z auta, a dealer zwróci Ci zaliczkę (a może masz zadatek?) po sprzedaży innemu klientowi. Zresztą Kia może ci dać dodatkowy rabat na pokrycie Twojej zaliczki - wystarczy że pokażesz im umowę
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania