![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-03-2008
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Ja również mam złe doświadczenia z ASO Ford (Kraków ul Jasnogórska) Pojechałem do nich z problemem "bicia na kierownicy" podczas hamowania. Sprawa prawie jasne - tarcze. Przy odbieraniu auta z serwisu dowiedziałem się, że nic nie naprawili/wymienili bo takie małe wibracje podczas hamowania to normalne zachowanie. Po wizycie w zwykłej stacji diagnostycznej okazało się że obydwie przednia tarcze są krzywe i są poza dopuszczalną normą... Kolejny raz pojechałem do tego ASO z problemem jaki pojawiał się podczas ruszania i cofania autem (pojawiał się metaliczny dźwięk dochodzący z przodu auta) Przy 1 wizycie w tej sprawie nic mechanicy nie znaleźli, tak samo było po miesiącu podczas kolejnej. Przy 3 wizycie usterka została zdiagnozowana "na ucho" mistrza serwisu- winne według ASO było sprzęgło (przebieg 28 000) Teraz dzięki pomocy forum wiem że problem jest związany z czymś zupełnie innym... Brak słów
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
|
a ja wyjątkowo się odniose do świateł dziennych, więc jeśli ci je uruchomili i masz czujnik zmierzchu, to xenony sie poziomują dopiero po zapadnięciu zmierzchu, gdy działają w trybie dziennym to świecą w dół, i nie działa poziomowanie, tak przynajmnioej twierdzi manuakl w etisie, odnośnie dziennych. Mam tak ustawione w focusie 2 i jak zapada noc albo w dzień wjeźdzam do tunelu to od razu ślicznie mi sie zapalaja i poziomuja światła, gdy wyjeżdzam z tunelu tylne gasną a xenony świeca w dół.
pozatym ja germaz imijam wielkim łukiem , niedouczone matoły a nie autoryzowany serwis, mi autko prawie ukatrupili, a tez pojechałem z drobnostką, generalnie odradzam jako serwis, i cokolwiek innego. co do podwójnego ryglowania drzwi , zanalazłem to w instrukcji, u mnie działa, więc po co jechac do aso aby to włączyli? Pozatym germaz ma to do siebie ze nie robią o co ich sie prosi, za to kasują za to czego się nie chciało~! Podwójne ryglowanie drzwi kluczykiem Obróć kluczyk w położenie ryglowania dwa razy w ciągu trzech sekund, aby włączyć układ podwójnego ryglowania drzwi. Ostatnio edytowane przez xqs ; 30-06-2010 o 15:43 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Po drugie, mam u siebie ustawienie świateł dziennych tzw. tryb skandynawski, mam również czujnik zmierzchowy i: 1. w trybie dziennym, światła poziomują się w momencie ich zapalenia 2. w trybie dziennym, świecą się światła tylne 3. wydaje mi się, że ryglowanie drzwi w mk.4 jest możliwe z poziomu komputera i nie słyszałem by ktokolwiek ustawił tę funkcję w opisany przez Ciebie sposób, być może jednak trzeba spróbować. Mam jednak olbrzymie wątpliwości, chociażby z faktu, że w mondziakach jest także przycisk a nie kluczyk i co wtedy?!?!
Ostatnio edytowane przez PAFFCIO ; 01-07-2010 o 11:46 |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
|
Cytat:
ryglowanie drzewi po ruszeniu to inna sprawa i nie jest możliwa sa rożne tryby dzienne świateł! skandynawski kiedy wszystko dział jak w nocy przez cały czas, oraz tryb parkingowy (dozwolony w polsce ), wtedy świeca sie tylko światła przednie, bez pozycyjnych i tylnych wtenczas nie działa poziomowanie! ty w swoim mondeo masz włlaczone dzienne w trybie skandynwskim, a ja w swojej foce mam włłaczony tryb dzinnych parkingowych. modele inne ale zasady te same, sprawdzone w etisie! |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
ok, przepraszam za omyłkę i dzięki za info, bardzo cenne i warte uwagi, tym bardziej, że nikt o tym systemie (tryb parkingowy) nie wspomniał wcześniej :-)
|