![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-03-2012
Model: Galaxy MK2
Silnik: AUY
Rocznik: 2001
|
![]()
niestety to nie wyjdzie. Skrzynia manual ale jak żona wyjeżdża z pod bloku od razu stoi w korku - nie ma gdzie rozpędzić autka. Jeśli chodzi o straty to chyba kolega ma namyśli turbo dziurę ale w tym przypadku to i tak nie ma znaczenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]()
nie mów, że tylko pełza to auto na 1 przełożeniu i nie osiąga obrótów pełnego doładowania. Jak nie widzisz opcji nauczyć żonę jak "przedmuchać" geometrię sprężarki (nawet w korku się da) auta to pozostaje zmienić pojazd - tak będzie prościej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ford::beginner
![]() Imię: SŁAWEK
Model: ALHAMBRA GALAXY
Silnik: AUY
Rocznik: 2003
|
![]()
To kolego pochwał się co to za chemia ?
Bump: |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Imię: Adam
Silnik: 1,9 DTI
|
![]()
Witam wszystkich.
Na początku chciał bym się przywitać ponieważ jestem tutaj nowy i z góry podziękować za wszystkie porady i uwagi i przeprosić jak zrobię coś nie halo. Nie dawno stałem się posiadaczem Galaxy 1,9 DTI 2001. silnik AUY i problem polega na tym, że przy większym obciążeniu silnika przełącza się w tryb awaryjny, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wraca do normalności, ale potrafi po chwili znowu się przełączyć. Zauważyłem, choć nie jestem tego pewien, że dzieje się tak przy około 3000 obrotów. Gdzie mogę szukać przyczyny. I drugie pytanko- silnik jak wspomniałem AUY czy WV, ale vag nie chce się połączyć, mam dalej kombinować czy szukać innego oprogramowania. Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
|
![]()
Masz błąd notlauf, przeładowanie turbiny. Poczytaj na temat tego błędu, zapieczone kierownice w turbinie, trzeba wyczyścić i po kłopocie.
Czy pełna wersja oprogramowania, czy łączysz się z innymi, modułami w aucie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Imię: Adam
Silnik: 1,9 DTI
|
![]()
Dzięki wielkie. Tak myślałem, że to wina turbiny, ale dostać się do niej to jakaś porażka. A wiesz może jaki jest koszt takiej operacji? Nie bardzo mam teraz czas na to. Pełna wersja. Nie chce się wcale połączyć. Dodam tylko, że wcześniej miałem Toledo i bez problemu się łączył.
Ostatnio edytowane przez adi50 ; 21-08-2024 o 07:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
|
![]()
Czy łączysz się tym interfejsem z innymi modułami auta, np. z silnikiem, klimą....
|
![]() |
![]() |