Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-07-2010, 19:00   #21
zzzbyś
ford::average

Model: Transit
Silnik: 2.5 D
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: konserwacja mechanizmu opuszczania koła zapasowego

jgrz dxt i pozdrawiam ja po prostu napisałem że rozwiązanie z osiołka jest najlepsze spośród aut jakie użytkowałem co do mojej bezawaryjności to o nią się nie martwię mój osioł przejechał 135K km a co do 126p to bez obrazy bo raczej każdy z nas posiadał takie auto i tam to rozwiązanie jest proste jak drut

zzzbyś jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2010, 19:11   #22
zzzbyś

Silnik: 2.5 D
Rocznik: 1996

wojtekjanus nie obrażam 126 ani ciebie

Miałem w życiu tyle Maluszków, że jak bym powiedział - to nikt by nie uwierzył. Pierwszego w 1974 roku, "cyt z wojtka "

jeszcze mnie na świecie nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

we wcześniejszym poście pisałem że do konserwacji wg mnie jest smar do łańcucha motocykli KTM "cros"
odp na kurz i wodę i odp spokojne traktowanie

co do meśia tj dwie śrubki po 15 cm długie 10śiątki na drodze do roboty sam chyba przyznasz że porażka nie wspominając o żuku także osiołka tylko chwalić

popatrzyłem na osoby które tylko do przodu stąd moja odpowiedz gdybym nie lubił tego autka to by mnie tu nie było "BARDZO PRZEPRASZAM JEŚLI KOGOŚ URAZIŁEM" nie uważam druciarzy

Ostatnio edytowane przez zzzbyś ; 23-07-2010 o 21:47
zzzbyś jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2010, 23:54   #23
ziemek56
ford::expert

Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011

Zobaczcie jak jest w VW LT35. Proste i niezawodne, podobnie w Lublinie. Problem tylko jeżeli jest zaczep to dalej trzeba sięgnąć - ale na pewno nic nie pęknie lub nie splącze się i !!!!! w obu przypadkach koło jest tylko brudne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Wojtku twój mechanizm jest wybrykiem a mój przekonserwowany. Niestety większość nie dba tam i prawidłowo postępują bo nawet DTR nie przewiduje żadnych czynności obsługowych dla mechanizmu - chyba głównym problemem jest wiek osiołków wciąż się kulających. Kto To Widział by linka stalowa i inne cienkie blaszki były sprawne po 20 letnim pobycie w błocie i soli ???

A jak o maluchach - to pierwszego (jeszcze Mamy był) w 1977 ujeżdżałem...

Ostatnio edytowane przez ziemek56 ; 23-07-2010 o 23:57
ziemek56 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2010, 13:32   #24
destroyer84

Imię: Tomasz
Model: transit
Silnik: 2,5 diesel
Rocznik: 1992

niestety troszkę techniki i się człowiek gubi... Dziękuję jeszcze raz Wojtku za słuszna uwagę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po wciśnięciu koło zjechało w dół jak należy, jednak ząb czasu swoje zrobił nakrętka jest zardzewiała okrutnie, muszę doprowadzić ją do stanu,w którym da sie wykręcić i koło będzie można zdjąć, wyczyścić i pomalować. Mimo iż mój osiołek ma 18 lat to cały mechanizm działa wzorowo, jednak nie ma sie co dziwić, dopiero 2 lata swojego życia chodzi w Polsce.
destroyer84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2010, 16:30   #25
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Nakrętkę - jeżeli nie masz palnika - można podgrzać nawet opalarką. Ja czasami tak robię i pomaga...
Stary 24-07-2010, 20:00   #26
destroyer84

Imię: Tomasz
Model: transit
Silnik: 2,5 diesel
Rocznik: 1992

Również stosuje opalarkę i czasami działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiłem kiedyś najtańszy badziew z nadzieją, że może z rok wytrzyma a wytrzymuje już któryś tam rok. W lato przeważnie odpoczywa, w zimę używamy częściej, np ojciec w mrozy używa jej do podgrzewania rozdzielaczy w dźwigu, świetnie się spisuje...
destroyer84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania