![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2004/2005
|
witam
I ja mam problem z korozją ;/ Punktowe ślady korozji pojawiły mi się nad przednią szybą ( początek dachu ). Jakieś propozycję co z tym zrobić, skutecznie zapobiec dalszemu rozwojowi rdzy ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2008
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Coś takiego, szczególnie w stosunkowo młodym aucie (2004/2005) to zwykle efekt nieprofesjonalnie wymienionej przedniej szyby. Była wymieniana?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2004/2005
|
Według info poprzedniego właściciela nie była wymieniana... szyba jest ori z Forda .. ma numery jakieś, może uda mi sie odczytać z tego rocznik szyby ?
Co zrobić aby zapobiec dalszej korozji ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez palmak ; 30-01-2011 o 09:11 |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
|
Cytat:
2003 r mondka i pedłużnice z tyłu już mi zaczynaja rdzewieć i na progu z tyłu się ruda pojawia i nawet nie wiedziałem że mondeo miało gwarancje na blachy na 12 lat a jeżdzę nim 5 lat już ciekaw jestem czy w moim przypadku już jest po potokach żeby z tym coś zrobili jeśli do tej pory nie jeżdzilem nigdzie na takie przeglądy czy serwisy?
|
|
|
|
#25 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
Masz jakiś papier tzn potwierdzenie gwarancji na perforacje? Ktoś jeździł co roku i robił przegląd dodatkowy ? jeżeli nie , to nie masz.
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk III Focus mk1
Silnik: 2.0 tddi 1.8 tddi
Rocznik: 2001 1999
|
Hej ,ja mam combi 2001 rok .Proponuje czymś maznąć wachacze wzdłużne w tylnym zawieszeniu( te plaskie cienkie) . niewiem ile w tym prawdy ale czytalem ,ze lubia podrdzewiedz i po prostu peknac a to sie wiaze z tym ze Tobie tylne koło w poprzek stanie.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
|
Słaczał ktoś o Rust Check podobno dobry preparat antykorozyjny ?
|
![]() |
| Tagi |
| karoseria , mondeo mk3 |
|
|