![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Od 2 dni mam tak - po 25 kilometrach jazdy wjeżdzam do garażu gaszę silnik i zaczyna coś chodzić,objawy jakby mały silniczek elektryczny chodził,coś jak dmuchawa,trwa to ze 20sek ale pod koniec maleje ten głos aż przestanie.Raz otworzyłem maskę i ten głos,takie lekkie wibracje dochodzą jakby przekładni elektrycznej,pod akumulatorem.Czy S-max ma elektryczne wspomaganie.Wczoraj [ciepło było] jechałem na wyłączonym panelu klimy,myślałem że to może coś z tym,dzisiaj włączyłem klimę i to samo.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-03-2011
Model: transit custom sport
Silnik: 2,0
Rocznik: 2017
|
miałem coś takiego w vojku 2,5TDI i teraz w e-S-ce jest tak samo , myśle że on sie poprostu ustawia po jeżdzie do począdtu coś w stylu reset i potem jest ok
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: ANDRES
Model: MONDEO- FOCUS
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
|
Cytat:
w silnikach 2,0 tdci i 2,5T pompa wspomagania jest elektryczna dlatego ją jeszcze słychać na chwilkę po wyłączeniu silnika , odgłosy odchodzące spod deski rozdzielczej to powracające w położenia klapy od automatycznej kimatyzacji , odgłosy pod pokrywom silnika to normalana praca przekażników po wyłączeniu lub zamknięciu auta do 20 minut komunikują się i wyłaczają moduły w samochodzie po 45 minutach są wszytkie dopiero wyłączone jest to normalana praca w układach (mondeo s-max galaxy te same układy) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|