![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Po pierwsze nie trzeba klapy kluczykiem otwierać.Masz zapieczony zamek w klapie.Naprawa? Wymontuj,wsadź np.w WD40 i będzie otwierac się klapa po naciśnięciu zamka palcem.
Jak masz kluczyk z otwieraniem klapy to kodowanie było opisane,użyj opcji szukaj
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arkadiusz
Model: mondeo mk2
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1997
|
a no widzisz a ja myslalem ze tylko z kluczyka bo jak go kupilem to gosc powiedzial ze tak ma i powiem szczerze nie wnikalem do mometu gdy zaczelo mnie to irytowac no ale dziekuje za podpowiedz ogarne sobie to dzis z wieczora pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Imię: Arkadiusz
Model: mondeo mk2
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1997
|
widzsz kolego rozruszalem zamek ale nadal nie działa wiec problem lezy gdzie inndziej sadze ze to czujnik moze byc wadliwy. tam przy zamku jakis czujnik jest i on raczcej odpowiada za otwieranie z przycisku. a moze sie myle tak ze bede wdzieczny za dalsze podpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 1998
|
Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem ale mam problem. iż kupiłem mondeo mk2 1.8 TD 1998r. nie działał centralny zamek.
Po długich szukaniach na forach i podłączania udało mnie się go złożyć lecz jest problem w tym iż aby zamknąć auto na kabel pomarańczowo-czarny muszę podłaczyć +12V, a żeby je otworzyć muszę pod czarno-zielony dać sygnał z masy. Dodam iż auto było po wypadku i części były włożone od innego. Na centralce pisze 97 BG (mała z filetową naklejką) A na zamkach jest 93bg 15k600. proszę o jakieś porady. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo Kombi
Silnik: 1.8 16v
Rocznik: 97'
|
Mam pytako. Mam Forda Mondeo mk2 kombi ze stycznia 97". Chciałem podłączyć sterownik uniwersalny do zamka. Mam problem w zlokalizowaniu +12v i 12v. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak je znaleźć w centralce za schowkiem żeby tam się podpiąć. Dodam że udało mi się zrobić otwieranie bagażnika z kluczyka czyli zapewne +12v już znalazłem.
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Co masz na myśli pisząc:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-12-2014
Model: mondeo mk1
Silnik: 1,8
Rocznik: 1996
|
Mondeo mk2 Kombi 1996r
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Witam sterownik do centralnego zamontowałem i działa (drzwi zamykają się i otwierają) ale chciałem dodatkowo podpiąć to wszystko pod kierunkowskazy (pod kierownicą, skrzynka bezpieczników) mam dwa kable które nadają impuls ale które to są od kierunkowskazów (awaryjnych) w skrzynce które to kolory ?? "Kierunki: - przewód pomarańczowy i pomarańczowo/żółty znajdujące się w 10-cio polowym białym złączu w skrzynce bezpiecznikowej " Gdyby ktoś mógł zdj lub jakieś dokładniejsze dane podać (cienkie pomarańczowe, grube) itp Dodatkowo chcę podpiąć otwieranie Klapy bagażnika z pilota ale nie wiem gdzie znajdują się kable od klapy w skrzynce bezpieczników. To samo tyczy się odcięcia zapłonu który to pin będzie ??? Gdyby ktoś mógł mi to zaznaczyć na tym zdj byłbym wdzięczny. http://img.bazarek.pl/231528/14832/6...83e55714f4.jpg |
|
|
|