Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-10-2010, 12:27   #21
trociu
ford::beginner

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: zanik świateł tylnych, przednich pozycyjnych, podświetlenia tablicy oraz przełąc

A czy w Waszych focusach zegary są całe podświetlone? U mnie na przykład górna część prędkościomierza jest jakby słabiej podświetlona aniżeli dolna.

trociu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2010, 16:36   #22
Jędrek1964
ford::average

Model: Focus Kombi Ghia
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: zanik świateł tylnych, przednich pozycyjnych, podświetlenia tablicy oraz przełąc

Cytat:
Napisał trociu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy w Waszych focusach zegary są całe podświetlone? U mnie na przykład górna część prędkościomierza jest jakby słabiej podświetlona aniżeli dolna.
Wygląda na to że trzeba sprawdzić i pewnie wymienić żarówkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jędrek1964 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2010, 21:26   #23
zenon407a
ford::amateur

Model: fokus
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998

Cytat:
Jeżeli chodzi o ominięcie w włączniku regulatora natężenia podświetlania, to jest za to odpowiedzialny przewód pomarańczowo-niebieski i trzeba go połączyć z pomarańczowo-czarnym (z tyłu kostki włącznika), który jest odpowiedzialny za światła pozycyjne. Wydaje mi się, że jest to najtańsze rozwiązanie
Wszystko ok.

Po przeróbce sa pozycyjne.

Tylko silnik gasze przełącznikiem od swiateł mijaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wyciagam kluczyk ze stacyjki i silnik pracuje.Przełączam na zero światła i gasnie silnik.

Pozdro
zenon407a jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2011, 09:21   #24
galaktao

Rocznik: 2002
Red face Brak świateł pozycyjnych?

Witam.
Zwracam się z prośba o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od jakiegoś czasu w moim autku nie mam świateł pozycyjnychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wymieniłam bezpieczniki i na chwilę się światła "pojawiły". A teraz że tak powiem raz są a raz nie. Czy ktoś się może orientuję w czym jest rzecz?
galaktao jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2011, 12:01   #25
EMILIAN

Imię: Emilian
Model: BMW F10, 525d
Silnik: DIESEL 160 KW
Rocznik: 2012
Smile Odp: Brak świateł pozycyjnych?

zobacz czy na kostce przy samym reflektorze niema luzu ewentualnie przelacznik swiatel poyzcyjne na mijania moze tam cos nielaczyc.
powodzenia
EMILIAN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2011, 12:03   #26
szakal1990

Model: focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Brak świateł pozycyjnych?

Cytat:
Napisał galaktao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymieniłam bezpieczniki i na chwilę się światła "pojawiły".
Bezpiecznik się przepala ? Bo jeżeli tak to masz zwarcie w instalacji. A jeżeli bezpieczniki były dobre to znaczy że masz gdzieś luz i przy ruszaniu puszki zadziałał. Światła pozycyjne mają dwa bezpieczniki. Po 7.5 A

Ostatnio edytowane przez szakal1990 ; 11-02-2011 o 12:17
szakal1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2011, 13:12   #27
galaktao

Tak, wiem że są dwa bezpieczniki 7,5 i zostały one wymienione. Zastanawiam się jeszcze nad kupnem nowego przekaźnika - chyba R12
Stary 11-02-2011, 13:19   #28
Dinar
ford::professional

Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r

Sprawdz połączenie klapy z nadwoziem,w tym elastycznej gumie lubią się połamać kable.
Dinar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2011, 13:21   #29
szakal1990

Model: focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999

R 12 światła dzienne.
Zanim kupisz ten przekaźnik spróbuj wyczyścić styki, i jak masz możliwość to sprawdź ile z kabli wychodzi V. wymień obie żarówki, mimo że mogą wyglądać na sprawne. Mowa o przodzie czy tyle samochodu ?
szakal1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2011, 14:32   #30
galaktao

Hmmm no to ja jako baba raczej sobie z tym sama nie dam rady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mowa jest o światłach z przodu. Ale tak się teraz zastanawiam nad kwestią tych moich świateł. W zeszłym roku dwa razy zmieniałam żarówki z przodu, tylny środkowy stop, prawy stop i teraz (tydzień temu) prawy przód się spalił.
Odpowiedz

Zasady postowania