![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
|
Panowie, mam pytanko, czy czujnik temperatury zewnetrznej rowniez odpowiada za odpalanie ? w sensie czy podaje do sterownika temperature dzieki ktorej bedzie np grzal swiece zarowe, czy tylko czujnik temp. silnika za to odpowiada ?
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jarek
Model: Focus trend
Silnik: zetec 1.6
Rocznik: 1999
|
Nie.
Gdyby tak było to każdy focus wyposażony byłby w komputer z czujnikiem temp. zewnętrznej |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2002
|
Cytat:
http://zapodaj.net/c108679e93ea4.jpg.html Ostatnio edytowane przez djbaddysproz ; 09-03-2016 o 19:52 Powód: Dodanie zdjęcia |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
czujnik znajduje się (lub tam jego miejsce) po środku belki od strony silnika. Są 2 małe wycięcia w belce odpowiadające plastikowej "łapce" czujnika i sprężynie.
fotki akurat z mk2 ale tak samo to wygląda w mk1 Ostatnio edytowane przez yaarofox ; 09-03-2016 o 20:33 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Patrzyłem z każdej strony, troche sie stresuje bo go nie widzę ale przeczytałem na innym forum dialog z kimś kto też tego szukał i było napisane że jeśli nie ma czujnika poziomu płynu spryskiwaczy w zbiorniku, to nie bedzie też tego czujnika temperatury zewnętrznej, jutro zdejmę lewy błotnik i zaglądne jak mój zbiornik wygląda, obstawiam że będę miał podobny problem. Możliwe bym w ogóle nie miał czujnika i całej instalacji? Troche sie zawiesze bo nie wziąłem tego pod uwagę. Napiszę część postu teraz a jutro zaktualizuję dopisując co znalazłem pod błotnikiem, chyba że do tego czasu dostanę odpowiedź to napiszę drugi post w jakiej jestem sytuacji
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
No raczej nie będziesz miał tych czujników jesli nie masz zamontowanego fabrycznie kompa.Jeśli chcesz sprawdzić czy masz instalkę pod kompa to sprawdź piny na manetce kierunkowskazów czy masz osadzony pin 10. To tyle w temacie. Wystarczy trochę poszukać i jest wszystko setki razy dokładnie opisane na forum.
Pzdr. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Jeśli chodzi o instalkę do kompa, to w tym wątku napisałem co mam czyli pin wraz z wiązką [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dlatego chciałem resztę dodać i poskładać, póki co idę jeszcze poszukać tego czujnika, albo chociaż wtyczki która pozwoli mi go wpiąć. Może jest schowana jak ta od kompa gdzieś za belką itp i zaklejona taśmą, mimo wszystko dzięki za podpowiedzi w wątku spod linka i tym do którego dołączyłem się z pytaniami, podpowiedzi były pomocne
Aktualizuję post - jednak nie mam tych czujników więc dałem sobie spokój z patrzeniem za instalacją więc już wiem na czym stoję, pozostał mi elektryk samochodowy, alternatyw mam kilka więc nie tracę nadzieji. Wózek poskładałem i chwilowo wstrzymam się z operacją, mimo wszystko dzięki za podpowiedzi Ostatnio edytowane przez djbaddysproz ; 10-03-2016 o 18:37 Powód: Aktualizacja |
|
|
|
|
|
#28 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Panowie, lekkie odgrzewanie tematu i szybkie pytanie z cyklu tak lub nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponieważ szukam na znanym portalu aukcyjnym czujnika temperatury zewnętrznej i natknąłem się na ten z blaszką ale pisze że jest do Focusa mk2. Czy będzie on działał też w mk1? Z wyglądu jest taki sam, ale wolałbym się upewnić, może ktoś z was wie? Z góry dzięki.
np coś takiego niby do mk2 i mondeo mk3 i mk4 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a to jest niby do foki mk1: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez zmulim ; 16-01-2017 o 17:30 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Ktoś pomoże?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::average
![]() Imię: Miroslaw
Model: Ford S max
Silnik: 2,0 l 163KM
Rocznik: 2014
|
Odgrzeje temat czujnika temperatury zewnetrznej , pacjent Fokus MK4 ,na wyswietlaczu wyswietla sie temp , 0 stopni C mimo ze na dworzu jest cieplej , po wyjeciu wtyczki z czujnika na wyswitlaczu pokazuje sie dwie kreski --, Czy zero stopni na wyswitlaczu swiadczy o uszkodzonym czujniku tem , Podlaczym drugi czujnik i rowniez pokazje sie temp zero stopni , fakt czujnik nie byl nowy , Bardzo prosze kolegow o opinie w tym temacie , czy podlaczyc inny czujnik , czy to blad w instalacji ?
|
|
|
|