![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
|
doradzi, nie doradzi, oby skutecznie, bo do tego dążymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak na wszelki wypadek wymyj ten stary(nie wyrzucaj go), gdzies opisywałem jak go umyć i czym. Szukaj w moich postach i raczej do roku 2009, później raczej nigdzie o tym nie pisałem. |
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-02-2011
Model: fiesta
Silnik: 1300
Rocznik: 1998
|
ja już go wymyłem na cacy i nic to nie dało załatwiłem drugi na którym nie mogłem nawet zapalić i teraz kupiłem ten
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
|
Cytat:
Niestety, ale sztuka jest go umyc jak jest mocno zafajczony. nie wnikając, ale tam w srodku jest taka membrana poruszana takim metalowym tależykiem w których to jest taki mały otworek ok 0,6mm. Jak sie zapcha, to kaplica, no i jeszcze taki filcowy filterek pod takim kapturkiem z boku. ten kapturek mozna wyjać, i ten wkład filcowy wymyć. powinien byc biały, ale teraz na pewno jest czarny jak smoła. |
|
|
|
|
#24 |
|
|
jutro się za to wszystko wezmę napiszę jak wyszło. tylko jeszce mam problem bo w tym oryginalnym ma coś kombinowane przy tej śrubce pod kostką to jest chyba od regulacji obrotów.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
no to jak masz zerwaną tą plombę, to masz kłopot. Prawdopodobnie ktos dokręcił za mocno ta śrubę, dlatego obroty zbyt mocno spadały. W takim razie jesli byś go założył, to mozesz próbować go wyregulować, ale musisz byc cierpliwy i odkręcać po max 1/4 obrotu, czyli odkręcasz 1/4 obrotu i sprawdzasz przez np. dwa dni i tak po trochu.
|
|
|
|
#26 |
|
|
dzisiaj już wyczyściłem wszystko co było w planie a nawet więcejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nie sądzę że to miało wpływ wszystko było w dobrym stanie. a jeszcze jedno odłączyłem obrotomierz który dokładałem jakiś czas temu oryginalnie nie miałem może to miało jakiś wpływ i coraz bardziej wierzę w to że gaz pierniczy wszystkoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jeszcze jedno co steruje silniczkiem krokowym? jakiś czujnik hala jutro jadę do znajomego który ma schemat do mojego silnika i trochę się zajmuje elektroniką będziemy działać
Ostatnio edytowane przez fiesta mk4 ; 09-11-2011 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
wiesz co, podobne objawy i ja mam czasami, ale zawsze winą był brudny krokowiec(zawór wolnych obrotów), też mam gaz STAG-300. Jak takie coś mi sie zaczyna i nie mija, to czyszczę krokowca i robię jego reset i adaptację, problem mija.
W Twoim silniku jest dokładnie taki sam krokowiec jak w moim, ja bym szedł w tym kierunku. Gaz może mieszać jesli jest źle zestrojony, spróbuj zresetować sterownik silnika, zrób adaptację zaworu(reszta sama sie później zaadoptuje) i nie używaj gazu z jeden dzień. reset - odłącz aku na pare minut adaptacja zaworu - podłacz aku, odpal silnik, nie dotykaj gazu i niech pochodzi pare minut, a później w drogę pare kilometrów i tak z jeden dwa dni bez gazu. Chodzi o to, aby sterownik na benie nauczył się charakterystyki zaworu. |
|
|
|
#28 |
|
|
ok to dzisiaj tak zrobię. a dzisiaj rano na nowym co prawda nie oryginalny silniczku krokowym było lepiej. odpaliłem obroty delikatnie spadły i zaraz wzrosły na 900 poprawa, nie jest to całkiem dobrze ale zawsze coś i było zimnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. a instalację mam stag 400 zawsze bez problemów do tej pory. pozdrawiam
a i jutro podłączymy pod komputer zobaczymy czy jakies błędy będąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomyłka instalacja to stag 4 Ostatnio edytowane przez Marek ; 09-11-2011 o 22:17 Powód: Regulamin pkt.21 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
pewnie tak. ja jestem z niej zadowolonyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|