![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
![]()
Nie mam pojęcia czy michy przed FL i po FL się różnią, ale u mnie w tdci przy zmianie rozrzadu też podpierałem silnik o michę - gruba decha i szeroka i pod to podnośnik - nic się nie wygięło.
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]()
W 2000 byla zmiana miski, w 2001 zmiana smoka.
Obie miski sie gna na rantach tak ze nie widac tego, ale po zmierzeniu wysokosci widac roznice. To nie jest tak, ze po podniesieniu od razu sie wygnie tak, zeby migala kontrolka. Najczesciej miski wczesniej nosza slady wgiec (krawezniki, progi itd) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-01-2011
Model: ford focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2002
|
![]()
pierwsze koty zza plotu mowia, ze po wymianie pompy cisnienie wrocilo i juz nie miga.
Ale ile mnie to kosztowalo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]()
Z tematu na drugim forum zrozumialem, ze to juz wykluczyles.
Sprawdz dokladnie pompe, bo ona tak szybko nie zuzywaja sie, wiec albo przepompowala cos czego nie powinna, albo ma dosc spory przebieg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-01-2011
Model: ford focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2002
|
![]() Cytat:
W kazdym razie, wymienil smoka i nie dokonca pomoglo, bo na luzie dalej nie bylo cisnienia (na 2000 podobno wrocilo na dobry poziom). Dopiero wymiana pompy na nowa (wierze mu na slowo, ze ja wymienial) jak na razie rozwiazala problem. A samochod po niemieckim emerycieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zero przebiegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |