![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-09-2008
Model: C-MAX GHIA
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2005
|
mój VIN WF0MXXGCDM5G78653
symbol modułu jaki był oryginalnie w aucie to: 3M51-2C405-HA (uszkodzony) symbol modułu jaki kupiłem to: 6M5Y-2C405-CB Według warsztatu zajmującego się marką Ford modułu nie dało się zainstalować. Nie wiem, czy w ASO poradzili by sobie z zaprogramowaniem modułu o innych symbolach. Może ASO ma program dający większe możliwości? Koledzy, może ktoś z Was ma styczność lub pracuje w ASO i udzieli mi porady, czy szukać dalej modułu o innych symbolach, czy jechać z w/w do ASO. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
|
???
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Problem rozwiązany.
Trzeba było kupić nawy moduł i go zaprogramować. Długą drogę przebyłem, aby do tego dojść, dzięki beznadziejnym mechanikom z Gdańska. Dopiero fantastyczny warsztat w Kartuzach rozwiązał problem. Jakbym trafił do nich od razu, to bym zaoszczędził dużo kasy na błędnych diagnozach i częściach. Okazało się, że każdy moduł można zaprogramować nawet moduł z 2010 do auta z 2005. Polecam wszystkim warsztat w Kartuzach, szczególnie jeżeli chodzi o elektronikę tel. 602712412. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: Fcus C-max Ghia
Silnik: 1.6Ti 115KM
|
Poczekaj zaraz admin Wojtek zamknie temat bo tylko to potrafi i punkt z regulaminu albo napis ASO żenada bo wstawiasz nr tel. i chwalisz dobrych mechaników - elektroników musisz ich nazwać inaczej bo tak bedzie chciał albo inaczej ja tak miałem kilka postów temu lepiej się nie udzielac tutaj bo punkt 15 lub ASO TAK TO DO CIEBIE admin WOJTEK
Ostatnio edytowane przez andrzej1pl ; 11-02-2012 o 22:58 Powód: żenada z adminem |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-11-2011
Model: Focus C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
odświeże troche temat ja u siebie musze odłorzyć w czasie naprawe ESP i mam pytanie czy można wyłączyc ESP z komputera tak żeby mi nie pokazywało błędów(jakby go wogóle nie było) czy jest to mozliwe przy użyciu jakiś innych programów czy tylko IDS bądź może nawet IDS -em sie nie da???
|
|
|
|