![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
A czy moge prosic kolege o GG na PW ? mam kila pytan
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
wyslalem na priv...tylko niewiem czy doszlo..
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
odswiarze troche temat bo postanowilem dalej walczyc z abs. Wstawilem stary pierscien magnetyczny na piaste kola i zrobilo sie jeszcze gorzej. do kontrolki abs doszla kontrolka hamulca recznego ale co dziwne ta czerwona kontrolka zapala sie dopiero po przekroczeniu 40km/h niezaleznie od przebytej drogi i swieci juz caly czas az do momentu zgaszenia auta i tak w kolo. i mojje pytanie takie czy wymiana pompy abs pomoze ? czemu na zamienniku pierscienia nie swiecilo czerwonego wykrzyknika na na oryginalnym starym juz swieci ?
p.s odlaczalem rowniez wtyczke od czujnika , bezpieczniki zwiazane z abs i nic to nie pomoglo wykrzyknik swiecil czy jest jakis sposob zeby to doraznie zgasic zanim pompy nie wymienie ? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
niepamietam naszej rozmowy na gg ale czy to ty:
- miales problem z pompą ABSu i pomogło wówczas klepanie mlotkiem i ruszanie kabelkami? -Albo czy to ty miałes tylko problem z czujnikiem predkosci tylnego koła? akurat wtedy byłes ty i inny forumowicz ktoremu tez w temacie absu pomagałem i niewiem który to który. napisz lepiej jakie bledyu od ABSu ci zostały. I dlaczego sie nie dało naprawic tego bo pamietam ze jeden problem został calkowicie rozwiązany-a drugi to chyba tylko kwestia błedu od czujnika predkosci koła. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
tak to ja od tego walenia mlotkiem w pompe. ruszanie kabelkami nie pomagalo. jakie mam bledy to nie wiem musze podjechac na kompa ;/ czujnik i pierscien wymienialem czujnik zostal a pierscien spowrotem stary zalozylem bo wg . nowego mial inna ilosc "zabkow" a sprawdzilem to przyciagajac nim opilki metalu i miedzy starym i nowym byla duza roznica .
chce teraz pompe zamowic i wymienic i jezeli wykrzyknik zgasnie to bede dalej szukal mjprzem moze kiedys bys znalazl chwile i wszedl na gadu gadu to bym dokladniej wytlumaczyl zeby nie zasmiecac i w razie czego podaje moj nr 9530538 z gory dziekuje p.s moze ktos wie czy pompa abs np. od heczbeka pasuje do kombi ? czy musi sie wszystko zgadzac podczas zakupu ? Ostatnio edytowane przez Uziu ; 18-03-2012 o 16:18 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
odezwe sie..ale moze jutro lub pojutrze wieczorkiem....ciezko ostatno z czasem ale obiecuje ze pomoge. pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
blad mam c1095. ABS sieci caly czas a kontrolka hamulca zawsze po przekroczeniu 40km/h.
kiedys sie czasem odzywala jak byl wsadzony zamiennik pierscienia ale jak wsadzilem stary ktory jest troche uszkodzony to nie dziala. Ostatnio edytowane przez Uziu ; 19-03-2012 o 13:58 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
czyli masz tylko ten 1 blad C1095. Zadnego innego nie masz?
jakim plynem zalales uklad hamulcowy? jednego czego nierozumiem to swiecaca kontrolka od recznego. czy ja dobrze rozumiem, -kontrolka zaswieca sie od recznego dopiero po przekroczeniu 40km/h...? Moze to tylko zbieg okolicznosci a kontrolka od plynu zaswieca sie z powodu wilgoci lub zlego plynu. C1095 to ABS hydraulic pump motor circuit failure czyli cos nie tak z obwodem silnika w pompie ABS. Jesli masz tylko taki blad to moze byc to prosta usterka. Jesli niemasz pojecia o elektryce to daj komus do sprawdzenia pompe -aby ci elektryk zwrocił uwage na obwody zwiazane z silnikiem elektrycznym-bo jest tam tylko 1 prosty silniczek. czy poza abs masz jakies dodatkowe moduły w samochodzie? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
wtyczka byla sprawdzana korek byl suszony czyszczony etc. Tak od recznego zapala sie zawsze po przekroczeniu 40 km/h niezaleznie ile drogi przejade. Jutro wybieram sie po pompe kompletna w dobrej cenie i bede wymienial. Plyn jezdzi od nowosci nigdy nie wymieniany ( moj blad ) dolewalem raz DOT-3 bo innego nie mialem a ucieklo mi jak klocki wymienialem i tloczki wcisnelem. Dac do elektryka moge ale jak wyjme pompe to nie ma jazdy a nie wiem czy mi od reki zrobia wiec chce wymienic.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: VW Arteon Elegance
Silnik: 2.0TDi 200PS DSG
Rocznik: 2021
|
Na Twoim miejscu zakupiłbym płyn DOT4, dobrze przepłukał i oczyścił układ, zalał świeżym, obojętnie czy usterka siedzi gdzieś indziej, ale już sam stary płyn z dolewkami może bigosu narobić.
Wtedy jak radził mjprzem, pompę do sprawdzenia elektrykowi, lub podmianka na nówkę aby zobaczyć czy coś się zmieni i ewentualnie dumać dalej.
Były: Xsara II 2.0HDi 90PS 2000 Focus II 1.6TDCi 109PS 2007 Focus III 1.6TDCi 116PS 2012 Mondeo V 2.0TDCi 180PS 2016 Edge 2.0biTDCi 209PS 2018 Jest: 1. Arteon 2.0TDi 200PS DSG 2021 2. 207CC 1.6THP 156PS 2012. |
|
|
|