![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
A ja się nie zgodzę, że czujnik zmierzchu się do niczego nie przydaje.
Przydaje się jeśli ma się światła dzienne zrobione po fordowsku czyli puszczone przez kabel oporowy. Zanim założyłem ten kabel oporowy wymieniałem żarówki co 2-3 miesiące, teraz przy tych samych żarówkach ponad rok spokoju. Poza tym pozycje się nie świecą niepotrzebnie z tyłu. Fakt - jedyna niedogodność to to, że światła zapalają się razem z przekręceniem kluczyka, ale nawet przy hiper mrozach nie stanowiło to problemu.
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Kuga II Platinium
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2015
|
Ja widzę jeden plusy czujnika deszczu: kiedy się mijam z samochodem jadącym z przeciwka w złą pogodę to jest to spore udogodnienie.
Co do czujnika zmierzchowego zaklejonego. 1. Używam tego od ponad roku i żadnych problemów nie mam (znaczy mam jak wsiadam do cudzego auta i notorycznie jeżdżę bez świateł). Argument "nie podoba mi się", że światła włączają się przed odpaleniem silnika jest trochę dziwaczny. Wolałbym konkretne dane, a nie czystą teorię, że żrą prąd. Akumulator mi się nie zarżnął nawet w te największe mrozy, a nowy nie jest. 2. Jeżdżę C-maxem od półtora roku i wymieniłem żarówkę w kierunkowskazie w lusterku oraz w kierunkowskazie tylnym. Więc zużycie żarówek też chyba nie jest wygórowane. Robię około 20 tys. km rocznie. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: C Max
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2009
|
Przydaje się jeśli ma się światła dzienne zrobione po fordowsku czyli puszczone przez kabel oporowy.
Zanim założyłem ten kabel oporowy wymieniałem żarówki co 2-3 miesiące, teraz przy tych samych żarówkach ponad rok spokoju. czy moglbys opisac co i jak z tym kablem oporowym...jakas linka ewentualnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
A ja mam pytanie. czy podczas ustawiania lusterka obudowa powinna się ruszać ? bo moja się rusza lewo prawo cała od czujnika, fakt też taki że nie działa czujnik deszczu oraz prędkości wycieraczek w manetce. Czujnik zmierzchu przyciemnia lusterko. Zauważyłem tez ze przewody do czujnika sa kiepsko po izolowane. Jak się ściąga lusterko wsteczne ? i jak się tam dobrać do tego, nie chce go odkleić ale sprawdzić połączenie....
|
|
|
#25 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 15-09-2012 o 00:28 |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
|
Cytat:
Ja mam nadzieje ze jest tylko wyłączony w GEM'ie......
|
|
|
|
#27 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
ELMconfigiem włącza się w chwilkę...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-09-2012 o 22:31 |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#29 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Focus c-max GHIA
Silnik: 2.0TDCI
|
Panowie ja już miałem dość działania tego czujnika deszczu , dziś postanowiłem się tym zająć i najlepszą opcją było w ELMconfig wyłączenie funkcji automatycznych wycieraczek. Po restarcie modułu ma pięknie działającą czasówkę sterowaną z manetki wycieraczek.Focus C-max 2004 GHIA
|