![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
|
Czujnik temperatury to zalacza,tak jest w moim maxie,ale chyba ostatnio jak bylo z minus 3 to sie zalaczylo.Manual to swoja droga.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: S-Max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Witam.
Mam problem z prawym lusterkiem. To znaczy jak w temacie nie grzeje po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Szyba chodzi, lewe lusterko także natomiast prawe jest zupełnie zimne. W związku z tym mam pytanie, czy jest osobny bezpiecznik do lewego i prawego lusterka i gdzie ewentualnie szukać przyczyny. Kiedyś miałem problem ze złączką w lusterku od oświetlenia pod lusterkiem, ale przeczyściłem i działa. czy muszę rozbierać poszycie drzwi aby dostać się do złączki? Już udało mi się zdjąć wkład lusterka (samo szkło). Sprawdziłem napięcie na końcówkach - jest w okolicach 14V czyli działa. Sprawdziłem też czy nie ma przerwy w macie podłączając omomierz. Przerwy nie ma. Przeczyściłem styki, ale lusterko dalej nie grzeje. Czy do wymiany wkład z matą grzewczą? Ostatnio edytowane przez k0b3 ; 19-11-2014 o 21:37 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Jestem po wymianie szkła i niestety dalej to samo nie grzeje. Co ciekawe bez obciążenia jest napięcie na kablach. Natomiast jak podłączę lusterko (matę) napięcie na kablach zanika? Czy to oznacza, że może być przerwa gdzieś na kablu i po podpięciu oporu prąd "spiernicza" po niższym oporze?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Pewnie do wymiany kabelki .... przedzwoń je pojedynczo każdy osobno , bo może gdzieś nagniwają może znajdziesz ten trefny .
|
|
|
|
#25 |
|
|
Udalo mi sie juz dojsc z kablami do modulu w drzwiach. Kable od modulu do lusterka sa ok. Natomiast sprawdzalem piny w module do ktorych podlaczone jest ogrzewanie i sprawa wyglada tak ze miernikiem cyfrowym jest napiecie natomiast po podlaczeniu probnika napiecia nie ma. Czyli wychodzi ze bez obciazenia napiecie jest a po obciazeniu nawet dioda napiecia nie ma. Jedno co zauwazylem to to ze w jednym miejscu na konektorze w strone lusterka byly dosc mocno utlenione styki. Wyczyscilem ale nic to nie dalo. Poza tym napiecie waruje juz na wyjsciu z modulu. Sorki ze bez polskich znakow ale pisze z tel.
Ostatnio edytowane przez k0b3 ; 22-11-2014 o 15:33 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
|
u mnie z koleji nie działa grzanie lewego, byłem dziś na myjni i lustro zamarzło. Prawe odmrożone. Czyli mnie też czeka szukanie dlaczego nie działa.
|
|
|
#27 |
|
|
Jakieś wskazówki od czego zacząć jeśli nie działa podgrzewanie jednego z luster?
|
|
|
#28 |
|
|
Ja bym sprawdził na początek czy masz napięcie na przewodach do grzania lustra. Jeśli będzie to sprawdź poźniej próbnikiem czy jest.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
jak tam się dobrać?, jakiś szybki manual jak się dostać do lusterka, dzięki z góry
|
|
|
#30 |
|
|
W sumie do tego nie musisz go rozbierać wystarczy że ustawisz go max w dół i w max w prawo. W lewym górnym rogu zobaczysz kable z wsuwkami. Dostęp jest na tyle dobry że możesz już zmierzyć napięcie ewentualnie zsunąć kable z konektorów.
Ostatnio edytowane przez k0b3 ; 01-12-2014 o 21:55 |
|
|
|