![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
Pytanie jak efekt regeneracji odbłyśników pomogło coś bo koleżka jest zainteresowany teraz wiem o czym pisaliście że nie świecą xenony porażka a w deszczowy wieczór masakra na potęgę nic nie widać faktycznie.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciej
Model: galaxy mkII
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2002
|
koles z allegro mial wyslac odblysniki a ja mialem odeslac moje, ale nie doslal ich ! pisalem eski, raz dzwonilem i olalem sprawe ! gdzie indziej bede probowal, ale teraz kupilem nowe autko (duzo do zrobienia ale Cena Czyni Cuda) wiec odlozylem temat na boczny tor. Co smieszniejsze w nowym autku tez mam ksenon oryginal, poziomu sie sam, wiec to dziala, zarowki poprzednik montowal nowe niedawno, ale i tak nie ma szalu ze swiatelkami... temat bede walkowal, ale troche pozniej to jak by co dam znac...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Galaxy
Silnik: 19TDI 130KM
Rocznik: 2003
|
Witajcie
Z racji słabych ksenonów wziąłem się do rozbiórki aby zobaczyć jak wyglądają odbłyśniki- faktycznie, do d....! Fakt regeneracji to jedno ale przy demontażu zauważyłem, że w naszych lampach jest jakiś przełącznik/wahadełko, którym coś się zmienia. Wstawiłem kilka fotek z demontażu i na jednym pokazałem wkrętakiem ów dźwigienkę która przesuwa przesłonę. Jeżeli ktoś wie co to i do czego służy - mile widziane spostrzeżenie!
|
|
|
#24 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
Bo te lampki są uni maxi sexi czyli na Europę Anglię i Stany czyli świecą w prawo w lewo i do przodu nie musisz lamp wymieniać tylko to przestawić. Są to po prostu przesłony.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Chłopaki a ja znowu z pytankiem...
W passacie jak włączę światła nocą (najlepiej jak stoję do ściany) to widzę jak się podnoszą i poziomują :-) ale nie zawsze tak jest - czasami wyłączę samochód wyjdę na godzinkę, wracam i przy odpaleniu i włączeniu świateł tylko się rozjaśnią... od czego to zależy ? drugie pytanie - czy w galaxie też tak powinno być, że się podnoszą ? bo jeżeli tak to znaczy, że się nie podnoszą - nigdy tego nie zaobserwowałem w fordzie mojej mamy (przyjrzę się specjalnie jeszcze raz jak będę u mamci) |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
ad.1 nie wiem jak w VW ale może po jakimś czasie pamięta że auto nie ruszyło i światła są dobrze ustawione
ad.2 też powinny automatycznie się ustawiać |
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Polecam tą firmę jeżeli chodzi o naprawę lub regenerację reflektorów różnej maści [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Firma z tradycjami, solidna, możne wysłać do naprawy, odeślą zrobione, nie ma obawGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#28 |
|
|
w takim razie zacznę od bezpieczników... (nie poziomują się same, albo dzieje się to 5 razy szybciej niż w passacie i nie zauważam tego :-D )
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Panowie help!
Nigdy wcześniej nie miałem xenonu, obecnie mam.Jednen żarnik, czy palnik nie wiem jak się to nazywa do tej pory lekko przeświecała na różowo, dziś zupełnie różowa, pomimo że wczoraj było ok.... więc rozumiem że musze wymienić?2ga świeci bardzo ładnie jasno,więc jej nie będę ruszać... Gdzie najlepiej kupić,za ile czu za ok 130-150zł szt Osramu lub Philipsa, czy za 60zł jakieś chińczyki, czy u nas są d1s,czy 2ds,jakiej firmy i mocy no i czy sam wymienie to tak samo jak H7 bo w instrukcji pisze że najlepiej zrobić to u dealera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ? Najlepiej byłoby żeby ktoś z Was podał link które kupić żeby było ok, bo na alledrogo jest tego masa, ale nie mam pojęcia które będą ok...:Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Np. takie: 1.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] POZDRAWIAM
Wcześniej było: Galaxy MK1 2.0 B+LPG, Galaxy MK2 1.9 TDI Automat, S-max 2.0 TDCi 140KM, obecnie S-max Titanium S 2.0 TDCi 163KM manual. Ostatnio edytowane przez RafałB ; 09-09-2014 o 10:15 |
|
|
|