![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-03-2011
Model: MK7
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 1996
|
To co proponujecie, zaryzykować i poprzepinać bezpieczniki według rozpiski? Ale przecież różne auta, różne wyposażenie. U mnie np brak ABS i klimatyzacji, a jest webasto. Szyby przód elektryka, tył brak. Więc nie wszędzie będą bezpieczniki.
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::average
![]() Imię: Slawek
Model: Mondeo combi/Galaxy
Silnik: 1,8 TD/2,0
Rocznik: 1995/1996
|
Znalazłem ten temat ze skrzynkami, warto się zapoznać.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Są dwa rodzaje skrzynek w MK6. Skrzynki od 92-93 (wrzesień) są takie same jak w MK5 a 93 (październik) do 95 są już inne skrzynki takie jak w MK7. Powód? Od października 93 wsadzali już jeden air bag w serii. W przypadku tych rocznikow aut wystepowany 3 rodzaje skrzynek (LOW, MEDIUM, HIGH), roznia sie iloscia wyprowadzen na bezpieczniki i pinow w zlaczach od gory i od dolu,ale ogolnie majac skrzynke HIGH oryginalnie da sie uruchomic auto bez problemu na LOW,tylko brakuje w takiej skrzynce np. el. szyb, klimy, abs itp. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-03-2011
Model: MK7
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 1996
|
Dzięki, właśnie mam taką skrzynkę . Czyli rozumiem, że mam wyjąć bezpiecznik nr 7 3A?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::average
![]() Imię: Slawek
Model: Mondeo combi/Galaxy
Silnik: 1,8 TD/2,0
Rocznik: 1995/1996
|
Tak właśnie o ten bezpiecznik chodzi. Też ostatnio miałem problemy z szarpaniem i tak jakby na jeden gar nie chodził na początku, szczególnie gdy na dworze było wilgotno. Problem okazał się tak błahy, powodem były zaśniedziałe "bolce", które wchodzą do cewki zapłonowej. Wszystko wyczyściłem ładnie, wraz z gniazdami w cewce, bolce trochę wyciągnąłem aby lepiej stykały i wszystko gra, nawet gdy auto stoi kilka dni i leje deszcz.
|
|
|
|