Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-10-2016, 22:58   #21
rieper
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus MK2 Lift
Silnik: 1,8 TDCI 147 KM 337 Nm by GCS TUNING (HEKO)
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jaki powinien być moduł do sterowania z kierownicy na szynie CAN-BUS

I jak tam kolego Teyo3 poradziłeś sobie z tematem? Mam podobny problem. Pomożesz?

rieper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2017, 12:39   #22
jabzo86

Model: Transit
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Jaki powinien być moduł do sterowania z kierownicy na szynie CAN-BUS

Odświeżam temat. Udało się podłączyć i działa? Ten sprzedawca jako jedyny sprzedaje coś takiego na allegro i chciałbym również zamontować w transicie...
jabzo86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2017, 21:40   #23
badian3

Imię: Zbigniew
Model: c-max,Ghia
Silnik: 2.0 benz+lpg 145KM
Rocznik: 2007
Question Odp: Jaki powinien być moduł do sterowania z kierownicy na szynie CAN-BUS

Witam.
Też mam właśnie dylemat czy jest szyna can-bus ,radio mam takie jak w załączniku a w nie długim czasie chciałem wymienić na stacje multimedialną taką [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do której trzeba dokupić moduł can-bus,chociaż w niektórych stacjach widziałem w komplecie.Chyba pozostaje mi przed kupnem oblukać wtyczki.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg OG4z2K7.jpg (78.9 KB, 82 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg FORDCAN.jpg (40.9 KB, 115 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Ford-C-Max-ohne-Can-Bus-System.jpg (55.3 KB, 98 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 6404017200_1419174610.jpg (54.9 KB, 96 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Can bus.jpg (66.5 KB, 100 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez badian3 ; 01-02-2017 o 22:21
badian3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2017, 22:24   #24
wincek

Imię: Wincek
Model: , C-MAX,
Silnik: - 1,8 TDCI
Rocznik: --2008 -2016

Przeważnie do sterowania nie potrzeba modułu .
wincek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2017, 22:26   #25
badian3

Imię: Zbigniew
Model: c-max,Ghia
Silnik: 2.0 benz+lpg 145KM
Rocznik: 2007

Tyle udało mi się ustalić ,może komuś się przyda ale chyba będę dalej poznawał temat.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał wincek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przeważnie do sterowania nie potrzeba modułu .
Właśnie sam nie wiem,czy po założeniu stacji multi. będzie działało sterowanie z kierownicy, będzie się zał/wył po wyjęciu kluczyka,czy obraz z kamery cofania włączy się automatycznie po wstecznym biegu.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg bez can.jpg (61.9 KB, 53 wyświetleń)
badian3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2018, 13:13   #26
Jaano
ford::amateur

Imię: Janusz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006

Odgrzewam kotleta.. sam zamówiłem na znanym portalu dalekowschodnim radio z Androidem i sprzedawca pytał mnie czy ma dać mi kabel z CANem czy bez.. wydaje mi się że bez, bo mam model S-Maxa 2006.

Przy okazji chcę właśnie zmienić prostokątne radio 6000CD na owalnego Androida 7".
Ramkę zewnętrzną już mam - czy potrzebuję jeszcze coś innego? (ramka wewnętrzna - konstrukcyjna)?

Jak Wasze doświadczenia?
Jaano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-06-2018, 19:11   #27
Eudoksjusz

Imię: Adrian
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2010

Cześć, to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

U siebie w foczce 2010 kombi amberX 1.6 benzyna mam fabryczną kostkę zarówno z plusem na zapłonie oraz canem - więc kupiłem sterownik na can i z początku myślałem, że wtopa, bo radio nie reagowało na pilota, choć wykrywało zapłon, a przecież odpowiedniego kabelka nie ma w przejściówce do ISO. Trochę pogrzebałem, okazało się, że przecież trzeba to aktywować w radiu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moje radio to sony mex-xb100bt i należy wejść w menu na wyłączonym radiu tj. kiedy się świeci ekran, ale pokazuje tylko godzinę a następnie do general -> str control i wybrać EXTERNAL pomimo tego co mówią w instrukcji. Dodatkowo tryb zmieni się sam na USER jeśli postanowimy wejść w str edit.

No i warto też pamiętać o złączu antenowym, u mnie była potrzebna przejściówka z ISO na DIN.

Tutaj kupiłem sterownik: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Eudoksjusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-03-2025, 10:06   #28
kkknikodem

Imię: Nikodem
Model: Ford Focus MK2 ST
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Jaki adapter do sterowania z kierownicy

Witam
Posiadam Focusa MK2 FL, z radiem Sony CD 2gen (owalne), potrzebuje pomocy w doborze adapteru do sterowania z kierownicy, ponieważ jest ich sporo na rynku i nie mam pojęcia który z adapterów będzie pasował. Może ktoś montował taki adapter u siebie u mógłby podesłać co to za model.
Pozdrawiam
Nikodem
kkknikodem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania