![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
Chodzi mi o to że wygląda to tak, że oba załączają się co chwilę na maksa po czym wyłączają
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
wlaczaja sie na maska bo sprężarka dobija ci ciśneinie do krytycznego i presostat je załącza. to cyz włączaja sie w odpowiednich chwilach można sprawdzić z zegarami ciśneinie na wysokim ciśneiniu. moze presostat szwanbkuje - u mnie zalaczaja sie barzi rzadko na max. obroty (od klimatyzacji).
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Junior Moderator
|
Nie znam dokładnych danych ale magicy od elektryki podpinali maszynę od klimy właśnie żeby sprawdzić ciśnienie - nie stwierdzili problemów z klimą i ciśnieniem.
Mnie po prostu zastanawia fakt, że ob wentylatory się zatrzymują.
|
|
|
|
#24 |
|
Junior Moderator
|
Odgrzebuję temat, bo poradziłem sobie z wiatrakami (będzie dla potomnych).
Wadliwy był przekaźnik sterujący wiatrakami. Znajduje się on pod skrzynką bezpieczników przy akumulatorze (trzeba tę skrzynkę odkręcić). Teraz jest tak, że oba wiatraki się kręcą (jak auto jest już ciepłe) i wskakują na wyższy bieg chwilę po włączeniu sprężarki klimy. Na zdjęciu rzeczony przekaźnik.
|
|
|
|
#25 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-06-2011
Model: Galaxy
Silnik: 1.9
Rocznik: 2002
|
też walczyłem z wiatrakami pracującymi na chłodnicy. Działały przeważnie jak silnik był zimny. Pracowały do całkowitego rozładowania akumulatora. Problemem był przekaźnik wentylatorów. Usterka usunięta :-).
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: lukasz
Model: mondeo
Silnik: 1800
|
Czesc mam forda galaxy po lifcie z 2000r 2.3 16V mam problem z przekaznikiem od wentylatorow chlodnicy potrzebuje schemat jego podlaczenia bo gdy zalanczam klime to nie startuja mi wentylatory dopiero jak uderze przekaznik to startuja (a nowy kosztuje okolo 700zl).
Numer przekaznika to 7M5 919 506 ( zdjecie w zalaczniku) Mam pytanie czy ktos ma schemat lub czy ktos go przrabial na inny. Z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: lukasz
Model: mondeo
Silnik: 1800
|
A ma ktos moze schemat podlaczenia tego przekaznika a moze ktos przerabial na inne przekazniki bo nowy kosztuje 700zl
|
|
|
|