![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
|
![]()
Na convers+ w menu serwisowym jest spalanie i faktycznie pokazuje zawsze wyższe spalanie średnie niż w normalnym trybie tak samo jak pokazuje mniejszą predkość (chyba tę realną) nie wiem jak to jest na zwykłych zegarach.
Co do zasięgu....to tak jak i ze średnim spalaniem; jak depniesz zaraz rośnie ale żeby je zbić to musisz spory kawałek przejechać. Jak jeździsz stała trasą w zbliżonych warunkach to tak jak koledzy pisali; pod korek i jeździsz do rezerwy (choć to też nie za dokładne bo u mnie na pb zapala się róznie w granicach 70-98km ale to i tak nie wielka róznica) i pod korek znów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Imię: xxx
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 1.6 PB
Rocznik: 2007
|
![]()
Cześć, szukałem podobnego tematu na temat błędnego odczytu zasięgu na paliwie, ale nie mogłem nic znaleźć więc mam taki problem gdy odpalam auto pokazuje mi 220km do przejechania gdy przejadę tak 5km pokazuje mi 215, ale gdy uruchomię ponownie auto znowu pojawia się 220km nie ważne ile przejadę zawsze po uruchomieniu ponownie auto resetuje się do 220km sprawdzałem przez obd2, ale żadnego błędu nie ma.
Może ktoś miał podobny problem i wie jak to naprawić ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Imię: Robert
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
![]()
Trzeba wejść w menu inżynierskie i zmienic wartosc z domyslnego 1000 ma 950. Jake wejsc w menu sa poradniki na YT.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Jak coś się da "w JAKIMŚ Fordzie" to wcale nie znaczy, że "da się KAŻDYM Fordzie"...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-01-2025 o 23:13 |
|
![]() |
![]() |