![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-08-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 HP
Rocznik: 2001
|
Jeśli popsuła Wam się regulacja, a nie macie chwilowo czasu, aby to naprawić polecam sposób - bardzo prosty Wyciągamy pierścień oraz cienką podkładkę, następnie kręcimy metalową listwą w lewo lub w prawo (żeby "wyciągnąć" śrubę lub ją wkręcić) potem ciągniemy fotel w górę lub w dół tak, aby bolec z dziurą się zgrały i zakładamy spowrotem podkładkę oraz pierścień zabezpieczający. No i mamy na jakiś czas ustawiony fotel w pożądanej wysokości.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo ST220
Silnik: 3.0
Rocznik: 2002
|
Witam wszystkich, mam problem z elektryczną regulacją oparcia fotela kierowcy. Nie mam pojęcia jak to się stało, że oparcie fotela samo się położyło na tylną kanapę podczas jazdy. Regulacja przesuwu fotela przód tył działa, silniczek od oparcia nie reaguje na próbę podniesienia ale słuchać że może jeszcze go położyć gdyby nie kanapa.
Po odkręceniu fotela widać stopione osłony przewodów, i teraz nie wiem czy zawieść fotel do jakiegoś szamana czy kupić nowy silniczek i wymienić przewody. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|