![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: banerek
Model: transit 350
Silnik: 2.4 140 + program
Rocznik: 2008
|
w między czasie znalazłem zawiasy na necie po 5 stów w górę ale własnie od jumbo. Zastanawiałem się czy jest jakaś różnica czy pasują do średniego dachu.
Sama wiąska to chyba nie problem, Zawsze można dolutować o pół metra kabla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ograniczniki to też chyba do ogarnięcia ale jak ze zdeżakiem? Czy tam coś nie będzie przeszkadzać? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Karol
Model: Transit
Silnik: 2,4 TDCi 140 KM
Rocznik: 2007
|
zawiasy będą Ci pasować obojętnie do jakich drzwi. tylko będą bliżej siebie.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
no dobra. W zasadzie dopiero dzisiaj stałem się pełnowartościowym userem tego auta.
Jedno wiem juz na pewno - nie ma najmniejszej potrzeby robić wirusa. Spalanie mnie satysfakcjonuje zupełnie (wychodzi jakieś 900km na zbiorniku)a mocy mam raczej za dużo niż za mało. Temat z mostem raczej powróci bo 130 km/h to już ponad 3k RPM. Zawiasy to daleka przyszłość. Nie mam instrukcji do tego auta. Ma ktoś może jakiś namiar? Może być po angielsku albo francusku choc najlepiej po polsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak narazie wszystko mi działa od wycieraczek po webasto. No ale auto mam w zasadzie nowe więc miejmy nadzieję, że długo tak zostanie. Brakuje mi trochę pełnowartościowego komputera pokładowego i głosnomówiacego. No i niestety sensora na szybie ale podobno nie mozna mieć wszystkiego. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Niestety, skasowali wcześniejsze modele.
|
|
|
|
#25 |
|
|
Dopadła mnie wymiana tarcz z tyłu. Cena mnie dobiła - w fordzie 2800 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wychodzi na to, że taniej kupić jednak most z dobrymi tarczami... Przełożę oczywiście na szybszy nareszcie. Pytanie mam - czy da się jakoś sprawdzić most który leży na glebie? Jeśli tak to na co zwrócić uwagę? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Jeżeli masz do Warszawy nie więcej jak 200-300km, to opłaca się umówić telefonicznie do Auto-Waś na termin na wymianę tarcz, zrobią ci przez jedną zmianę dobrze i tanio.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 25-11-2015 o 13:11 |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Nie rozumiem, chodzi o to, że mam do wymiany tarcze. Na pewno da się to zrobić taniej niż w ASO ale raczej niewiele taniej jeśli ma to być zrobione dobrze. Same części zabijają. Jednorazowe nakrętki uszczelki... Most kosztuje mniej niż 2000 i można go mieć już z dobrymi tarczami. Do tego zmiana na szybszy więc duży zysk na spalaniu. Po prostu dodawanie mi się tu nie zgadza. Zapłacić 2k za wymianę tarcz albo zapłacić za most. Boli tylko to, że mój most ma 70 tys a ten co kupię będzie nie wiadomo czym. Z drugiej strony można by pewnie zmienić same przekładnie w moście przy okazji tarcz ale to znowu może wyjść za drogo i nie wiem czy tak się da...
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Telefon nie boli - więc zadzwoniłem, w Auto-Waś wymiana tarcz w moście (robocizna) to 270-300zł, natomiast zamienniki tarcze to kilkaset zł, musieliby znać VIN, bo są różne.
|
|
|
#29 |
|
|
No nie udało się znaleźć mostu z dobrymi tarczami. No ceny mają fajne ja zapłacę trochę więcej jednak. Niestety nie mam kiedy jechać do wawy. Za tarcze boscha 400 pln i 9 stówek za robotę olej i resztę. Ale jutro będę miał samochód. Co do przełożenia, podobno można trafić dość tanio nowy środek mostu. Z nowymi łożyskami może się uda za 2.5 k pln ogarnąć zwiększenie przełożenia bez marnowania mojego mostu.
|
|
|
|