![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
|
dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a co myślicie o silniku 2.5 170km ? ile spala gazu ? konstrukcja jest ta sama co silniki 1.8. 2.0 ? http://otomoto.pl/ford-mondeo-giha-b...C34492273.html |
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Dawid
Model: Focus kombi
Silnik: 2.0 + lpg
Rocznik: 2003
|
Jeśli chodzi o 2.5 to według mnie jest najlepszym wyborem pod LPG. Miałem okazję jeździć mondeo MK2 z tym silnikiem i instalacją II generacji. Auto miało przebieg ponad 400tys. km a silnik chodził w nim idealnie. Jedynie miałem mały problem z układem IMRC, lecz koszt naprawy był niewielki. Bardzo przyjemne odczucia z jazdy a spalanie to około 11-13 litrów, na sekwencji pewnie jeszcze mniej.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
Tylko, że gaz do 2,5 kosztuje sporo więcej niż do 2.0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym - duratec nie nadaje się do gazu? Skąd takie info? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja mam od 60 tys. km i śmiga jak lala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Focus kombi
Silnik: 2.0 + lpg
Rocznik: 2003
|
Myślę że koszt założenia instalacji do 2.5 wcale nie będzie dużo większy, poza tym autor tematu szuka samochodu z już istniejącą instalacją. W silniku 2.5 jest hydrauliczna regulacja zaworów, także to jest dużym plusem przy instalacji. Ja osobiście mając taki wybór zdecydowanie byłbym za silnikiem 2.5 V6 głównie ze względu na doznania słuchowe oraz lepszą dynamikę jazdy, choć trzeba się liczyć z trochę większym spalaniem.
Ostatnio edytowane przez daemonxxx ; 15-09-2014 o 15:24 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
a takie autko ?
http://olx.pl/oferta/sprzedam-CID5-I...tml#500f5ec91d dużo nie widać na zdjęciach, prawie bez opisu ... |
|
|
|
#26 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-05-2010
Model: Tourneo Connect
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
może mój cię zainteresuje ? cena do dogadania [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|