![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: CMAX Automat CVT
Silnik: 1,8 B+G
Rocznik: 2006
|
Jeśli chodzi o wodę z wydechu faktycznie jak pomyśle to chwile czasu na postoju i robi się sporo tej wody na ziemi, ale ja autem pokonuje codziennie minimum 80 km (sam dojazd do pracy) ponad połowa to autostrada a z racji że przeważnie się śpieszę jest to dynamiczna jazda (w miarę zdrowego rozsądku oczywiście).
Katalizator jest przynajmniej jego obudowa bo auto mam od czerwca więc jest jeszcze opcja że to jakaś atrapa i jest pusty (w sumie to wydaje mi się mało prawdopodobne ale z braku laku zawsze warto zapytać czy mogłoby to powodować takie objawy) Zakupiłem przepustnice używaną nie wiem kiedy dojdzie czy jest sprawna ale sprawdzę czy coś się zmieni i napisz. Jeśli tylko znajdę chwile prześle wam odczyty z forscana. Jeśli możecie to podpowiedzcie jakie parametry zaznaczyć. Dzięki za zainteresowanie Ostatnio edytowane przez jakmax ; 01-12-2014 o 22:06 |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Myślę że ma to związek z katem wyprzedzenia zapłonu .
W moim S maxie ( tdci) czasem występuje zjawisko gorących spalin , ale jest to wytłumaczalne ponieważ samochód posiada DPFa . Więc podczas wypalania się DPFa takie zjawisko jest czymś normalnym do puki nie zakończy się proces dopalenia spalin w filtrze .
|
|
|
|
#24 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: CMAX Automat CVT
Silnik: 1,8 B+G
Rocznik: 2006
|
Wtomeks masz racje że jestem przewrażliwiony bo autem da się jeździć nie jest to bardzo kłopotliwe ale na pewno nie jest to normalne i kto wie czy z czasem nie pogorszy lub czy nie jest to zapowiedzią czegoś poważniejszego, dlatego szukam odpowiedzi.
Eclipse czy możesz rozwinąć Kat wyprzedzenia zapłonu. w przypadku braku błędów na komputerze od czego zacząć żeby sprawdzić tą tezę. Przepustnica można wyeliminować na drugiej jest identycznie Ostatnio edytowane przez jakmax ; 04-12-2014 o 11:16 |
|
|
|