![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: Luk
Model: Ford S-Max Titanium S Lunar Sky (7 Osob.)
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
jACA80 identycznie jak u mnie tylko u mnie problem powraca krótko po programowaniu... Jest to tak juz denerwujące,że ja pierdziele...
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2018 Lift
|
Zastanawiam się czy jest tam jakiś moduł co odpowiada za pamięć programowania lub jak w radiu samochodowym kabel żółty który odpowiada za podtrzymanie pamięci.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Ford S-Max
Silnik: 1 6 ecoboost 160
|
Może cos źle robicie, małe przypomnienie
WARNING: The window anti-trap function will not operate during the window motor initialization procedure. NOTE: Make sure that the window runs are correctly installed and free of foreign material. NOTE: If the power to a window regulator motor has been disconnected, that window regulator motor must be initialized. NOTE: Wait for a minimum of 1 minute before connecting the battery, fuse or electrical connector. 1.Start the engine. 2.Press and hold the power window control switch close button until the door window is fully closed. 3.Release the power window control switch close button. 4.Press the power window control switch close button three times for one second. 5.Briefly press the power window control switch open button to the 2nd detent and release the button. The door window should open automatically. 6.Briefly press the power window control switch close button to the 2nd detent and release the button. If the door window does not close automatically, repeat the complete procedure. 7.Repeat the door window motor initialization for each door window motor. 8.Switch off the engine. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2018 Lift
|
robiłem tak i nic...
Ostatnio edytowane przez jACA80 ; 19-01-2016 o 21:42 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Marcin112 Niestety nie przynosi to żadnych efektów... już nie wiem co robić...
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Ford S-Max
Silnik: 1 6 ecoboost 160
|
A ściągaliście boczki sprawdzaliście podnośnik czy linki chodzą tak jak maja chodzić.
Czy źle się nie nawijają, czy rolki chodzą? Jeżeli wszystko jest ok i nie ma oporów to jedyne gdzie bym problemu szukał to moduły w dziwach. Nie jestem fachowcem w tych sprawach może ktoś inny niech się wypowie czy moduły można zamieniać stronami jeżeli tak to pokusiłbym się o zamianę modułów i sprawdzenie czy szyba chodzi prawidłowo po zamianie Chomiczek a nie miałeś być w ASO nic tam nie wymyślili ? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
W Ford Sławek zgłupieli, sprawdzili wszystko... Od nasmarowania po wtyczki, przełączniki i wszystkie połączenia... Każda szyba mi tak opada... Nic nie przyniosło rezultatu ani smarowanie ani programowanie, kompletnie nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy akumulator może być powodem ? Bo jest do wymiany... Aż dziwne w Ford Sławek na prawdę są dobrzy fachowcy a przy moim aucie zgłupieli... POMOCY niech ktoś ogarnięty napisze coś na ten temat...
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-03-2009
Model: S-Max
Silnik: EcoBlue 190KM
Rocznik: 2020
|
Podłącz inny akumulator i sprawdz.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
|
Noooo albo wymień w końcu skoro ten się kończy. Nie wiem ile już wydałeś na akcję szyby ale pewnie z połowę wartości aku a skoro masz go i tak zmienić to według mnie trzeba było od tego zacząć. Kij wie jak zachowają się moduły poniżej pewnego napięcia. Co za przetwornice w nie powstawiali i jak sobie radzi ona w takich temperaturach, itd.
|
|
|
#30 |
|
|
Teraz takie pytanie panowie co ma wspólnego akumulator gdy silnik jest włączony ? Przecież to nie ma znaczenia jak dzieje się to na wł. i wył. silniku... Sprzedaje auto więc nie ma sensu wymieniać akumulatora jak z tym nie ma na razie problemów a serwis może mówić co chce...
|
|
|
|