Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-04-2015, 00:34   #21
FordFocus1.6
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: Ford Focus Ghia X
Silnik: Zetec SE 1.6
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Dlaczego zanika napięcie w przewodach elektrycznych prowadzących do przepustnicy

Zostalo odpowiedziec na postawione pytanie w temacie postu: "Dlaczego zanika napięcie w przewodach elektrycznych prowadzących do przepustnicy
I generalnie co sie stalo i jak zostalo naprawione?

FordFocus1.6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2015, 18:02   #22
Aleksander1404
ford::average

Imię: Chris
Model: Ford Focus II / Ford Kuga II Vignale
Silnik: 2.0 Duratec-HE / 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2005 / 2017
Domyślnie Odp: Dlaczego zanika napięcie w przewodach elektrycznych prowadzących do przepustnicy

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no przecież podobno nie chodzi, bo ja już zgłupiałem, ominął mnie moment jak naprawiłeś?
No przecież to ford - tego się nie naprawi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Teraz (po zmianie przepustnicy) chodzi jakby nigdy nic i "tylko" czasem zacznie pracować jak traktor, a wtedy gaszę dziada, palę od nowa i już jest znów ok... Mechanior wszystko posprawdzał i nie wie od czego to się dzieje (niby wszystko jest ok).

Co podłączę kompa co jakiś czas to zawsze tam z czymś innym jest źle - dziś podłączyłem, żeby błąd skasować (bo mi ostatnio znów raz nawalił w trasie), patrzę, a tam to co na fotce... Co to oznacza nie wiem - "Stan modułu - error", ale ABS działa więc się tym nie przejmuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jedno jest pewne - masz forda, to musisz mieć dobre assistance Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg mms_img-822349145.jpg (48.3 KB, 34 wyświetleń)
Aleksander1404 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2015, 22:34   #23
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

FF2 maja kłopoty z szyną CAN stad czesto masa bzdetnych bledow

a co do forda, ja przelatalem swoim juz ok 60 000km i jedyna awaria ktora mnie uziemiła to padaczka akumulatora. a i reszta to bardziej eksploatacja.

Obecnie 4 wyjazdy ciągiem przejechane jeden 800 km, drugi 3600 km, trzeci 12 000 km czwarty 4000 km i tylko tankowanie.
Stary 19-04-2015, 00:45   #24
FordFocus1.6
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: Ford Focus Ghia X
Silnik: Zetec SE 1.6
Rocznik: 2002

Mam problemy z odpalaniem, cieknie w bagazniku, dziwne dzwieki z lewej tyl i z silnika, ostatnio "zlapalem gume" na zapasie jak lezal w bagazniku, LOL.
Bylem u mechanikow. Co mowia? "Jezdzic do konca". Hehehe.
Tak mysle, "jak sam sobie nie naprawisz, to nikt tego nie zrobi a tylko popsuje". A czy ja automechanik? To jezdze... i jade... do konca. Oby jak najdluzej.
FordFocus1.6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-11-2022, 20:45   #25
Agata 84
ford::beginner

Imię: Agata
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
Domyślnie 2.0 benzyna P2110 tylko przy mrozie i wilgoci

Witam ,
Jak w temacie - błąd pojawił się już raz na pod koniec zimy. Pomogło odpięcie wtyczek od kompa i popsikanie sprayem „elektrycznym” poprawiającym kontakt. Problem zniknął az do dzisiejszych mrozów i wilgoci .
Jest opcja ze tylko uszczelnienie padło czy komp nie lubi już mrozów.
Narazie komp suszy się na kaloryferze .
Jak to nic nie zmieni to czy samemu można go wymienić . Mam Forscana.
Agata 84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2022, 01:17   #26
Agata 84
ford::beginner

Imię: Agata
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
Domyślnie 2.0 benzyna P2110 tylko przy mrozie i wilgoci

Witam ,
Jak w temacie - błąd pojawił się już raz na pod koniec zimy. Pomogło odpięcie wtyczek od kompa i popsikanie sprayem „elektrycznym” poprawiającym kontakt. Problem zniknął az do dzisiejszych mrozów i wilgoci .
Jest opcja ze tylko uszczelnienie padło czy komp nie lubi już mrozów.
Narazie komp suszy się na kaloryferze .
Jak to nic nie zmieni to czy samemu można go wymienić i zaprogramować np. Forscanem
A to dodatkowe błędy jakie wyskoczyły
P2135-63
P2111-63
P2110-E3
P0460-63
P0223-63
Dziękuje za pomoc

Ostatnio edytowane przez Agata 84 ; 19-11-2022 o 01:27
Agata 84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania