Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-07-2015, 14:19   #21
Veris
ford::average

Imię: Daniel
Model: Fokus Hatchback mk2
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Bicie przy hamowaniu

Odświeżę 'zamknięty temat' żeby napisać że wybierając ten zestaw ATE klocków i tarcz nie umyślnie trafiłem w komplet, a to dlatego że wczoraj lakierując felgi i i zaciski odkryłem że tą metalową obudowę klocków ten mechanizm mam również ATE Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fajnie się wszystko zgrało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Veris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-07-2015, 15:10   #22
areik

Imię: Arek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratorq TDCi 109KM
Rocznik: 2006

to miło ,że ci dobrze doradziliśmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
areik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2015, 21:12   #23
orestmen

Model: cmax
Silnik: 1,6 dci
Rocznik: 2004
Domyślnie Bicie kierownicy przy hamowaniu

Witam, podczas hamowania odczuwalne jest bardzo mocne bicie kierownicy, podczas jazy nie. Wiem, pewnie wiele osób napisze tarcze, tarcze i jeszcze raz tarcze.... auto sprzedaję i średnio mi się uśmiecha w nie je jeszcze inwestować - wiadomo kasy tej już nie odzyskam, ale usterke muszę usunąc, i nagle uwaga zauważyłem jeszcze jedną rzecz z przodu rozwalona z jednej i z drugiej strony guma w tuleji wachacza, czy to ona może być przyczyną bicia??? czy mimo wsyztsko krzywe tarcze??? czy da rade same gumy w tujeli wymienić?
orestmen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2015, 21:24   #24
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Domyślnie Odp: Bicie kierownicy przy hamowaniu

może być tuleja

ja natomiast zapytam czy masz tarcze z tylu ? jeśli tak, to nie chce cie zdziwić, jak to tył może być odpowiedzialny za bicie... ja tak miałem i po zmianie starych dziadow zardzewiałych z tylu mam maline - byłem w szoku co tylna tarcza ma do bicia z przodu
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2015, 21:34   #25
orestmen

Model: cmax
Silnik: 1,6 dci

no ciekawe, prawda jest taka, ze klocki przód są na końcówce, tarcze powiedzmy też z przodu - jeszcze na jazde się nadają , ale diagnosta (dzis robiłem przegląd) mówił, że pomału powinienem wymieniac --- wiadomo chodzi o kase --- i o trafie w 100 % w awarie....nooo i te tuleje mi chodzą po głowie, bo gumy są powybijane...... chyba będę musiał po kolei wymieniać....
orestmen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2015, 09:16   #26
szydel87

Imię: Mateusz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2005

podejrzewam, że jak tego nie zrobisz a potencjalny kupiec weźmie go na przegląd i wyjdą te sprawy to będzie chciał i tak kupić za jeszcze mniej niż wystawiaszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
szydel87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2015, 10:12   #27
Dudi_81
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Audi Q5 Quattro
Silnik: 2.0 TFSI 320KM
Rocznik: 2018

przy wywalonych tulejach jest raczej jedno uderzenie zaraz po rozpoczęciu hamowania lub przy przyspieszaniu. No i na dziurach tłucze niemiłosiernie.
Dudi_81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 11:41   #28
gervee

Model: FFII
Silnik: 1.6 benzyna (100KM)
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał orestmen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, podczas hamowania odczuwalne jest bardzo mocne bicie kierownicy, podczas jazy nie. Wiem, pewnie wiele osób napisze tarcze, tarcze i jeszcze raz tarcze.... auto sprzedaję i średnio mi się uśmiecha w nie je jeszcze inwestować - wiadomo kasy tej już nie odzyskam, ale usterke muszę usunąc, i nagle uwaga zauważyłem jeszcze jedną rzecz z przodu rozwalona z jednej i z drugiej strony guma w tuleji wachacza, czy to ona może być przyczyną bicia??? czy mimo wsyztsko krzywe tarcze??? czy da rade same gumy w tujeli wymienić?
Potwierdzam, że za bicie przy hamowaniu mogą odpowiadać tuleje wahaczy przednich. Wymieniłem tylne i przednie i bicia nie ma a było.

Zasady postowania