![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Witajcie. Kupiłem przewód do wtrysków, nieco inny bo zbrojony wewnątrz gumy firmy Gates, wymieniłem wszystkie, łącznie z tym od pierwszego wtrysku do filtra paliwa (do szybkozłączki). Te które zdemontowałem były twarde jak plastik a te miejsca gdzie wchodziły na wtrysk dodatkowo popękane strasznie, jeden przewód rozwalił mi się w rękach. Efekty: Auto pali znacznie lepiej po całym dniu przestoju, praktycznie od razu, ewidentnie musiały tam być nieszczelności i cofało lekko paliwo. Teraz jest na prawdę super!
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
Dlatego tak często w takich tematach piszę o przelewach, sam to przerabiałem, a jest to jedna z podstawowych, zarazem najprostszych i najtańszych opcji złego odpalania na zimnym.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
czesto jest ale nie ma na to chyba reguly albo zalezy jaki silnik, mi walnal przewodzik wlasnie ten od powrotu ostatni w tdi i po 5 dniach postoju odpalal od strzala, i bym sie wcale nie zorientowal bo to pod plastikowa oslona tylko zaczelo tak ciec ze az smierdziec zaczelo paliwem jak sie ugrzal, znowu w moim fordzie jeszcze jest oryginal, ale u brata tez w tddi wymienialem bo calkiem mial pekniety wlasnie ten co idzie od ostatniego wtrysku do szybkazlaczki i tez jakby lepiej mu odpala.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
No ale w tdi masz pewnie pompkę która się załącza przed odpaleniem, przynajmniej ja tak mam w galaxy, mogę założyć pusty filtr paliwa i za chwile będzie pełny po przekręceniu kluczyka, dlatego tam się nie zapowietrza, w tddi niestety brak pompki powoduje problemy z odpalaniem gdy są nieszczelności.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
nie mam pompki elektrycznej, to silnik na pompie VP, wiec nie ma co podpompowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|