![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 | |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012
|
![]() Cytat:
jak chcesz pomocy to napisz dokładnie jakie jest radio, czy było dokładane, czy montowane fabrycznie, zrób zdjęcia kostek do radia i do sync oraz wtyku USB. Możesz sprawdzić też połączenie na innym kablu USB. Wtedy może ktoś będzie w stanie pomóc.
![]() |
![]() |
#22 |
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Focus mk3 kombi
Silnik: 2,0 l Duratorq 115km, Powershift, Ford POWER
Rocznik: 2011
|
![]()
U mnie też USB w schowku nie działa. BT działa bez problemu. Łączy się z telefonem i można przewijać muzykę i odtwarzać z łatwością jednak Usb nie działa. Nie rozbierałem nigdy radia i nawet nie wiem jak to zrobić. Radio jest oryginalne i wygląda tak:radio.jpg
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Imię: Jarek
Model: Focus mk3 kombi
Silnik: 2,0 l Duratorq 115km, Powershift, Ford POWER
Rocznik: 2011
|
![]()
UP
ktoś? coś? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,0 EcoBoost
|
![]()
W moim przypadku pomogła aktualizacja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Imię: Hans
Model: Focus mk3
Silnik: tdci
Rocznik: 2013
|
![]()
Ja mam to samo, tyle że jest ładowanie przerywane - 1 sec. ładuje i przerwa/1 sec. ładuje i przerwa itd..
RG |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
ford::amateur
![]() Imię: Zygmunt
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: TDCi
|
![]()
Mam podobny przypadek. Z tym, że gniazdo USB do dzisiaj działało aż nagle przestało. Nie odtwarza muzyki mp3 i przestało ładować telefon. Focus rocznik 2013 USB mieści się w podłokietniku. Radio fabryczne posiada BT, który działa bez zastrzeżeń.
Proszę o pomoc, co może być przyczyną? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-02-2017
Model: Ford Focus III
Silnik: -
|
![]()
Witam.
Półtora roku temu mój brat zakupił sobie FF III. Czasami nim jeżdżę. Oczywiście pierwsze z czego skorzystałem to USB znajdujące się w schowku. Cały proces był w miarę prosty. Podłączyłem Pendrive wypełniony muzyką, włączyłem radio, kliknąłem AUX, ekran mnie ładnie przywitał listą znajdujących się na Pendrive utworów i do dzieła. Później miałem przerwę, a raczej nie miałem czasu na słuchanie muzyki. Teraz będę jechał w dłuższą trasę i będę jej znów potrzebował więc ostatnio wykonałem te same czynności w ramach sprawdzenia i co? Ekran nie wita mnie już listą utworów a komunikatem "USB nie wspierane". Próbowałem wielu rzeczy - Pendrive w Fat, NTFS, usuwałem już nawet wszystko z niego poza muzyką, wrzuconą luzem i nic, ciągle to samo. Z tym, że przy NTFSie pokazywał bodajże "błąd danych". Czy ja po prostu robię coś źle? Czy po roku nie korzystania stałem się aż taką ciamajdą i nie potrafię włączyć muzyki przez USB? I jak to jest z telefonami? Podłączyłem również telefon przez USB, chciałem włączyć radio na głośniki w samochodzie, lub użyć ich do rozmowy telefonicznej ale to już w ogóle nie wyszukuje telefonu (ale ładowanie działa). Poprosiłbym o jakieś wskazówki bo jestem stosunkowo świeży z Fordami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 31-03-2015
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
|
![]()
Może odłącz akumulator na chwilę to się radio zresetuje. Mi co kilka miesięcy przestaje też USB wykrywać ale nie mam żadnego komunikatu po prostu nie wchodzi mi za nic w tryb USB i albo się samo naprawia za kilka dnia po odłączeniu pendriva albo dopiero odłączenie aku pomaga. Coś ten soft radia jest mega niedopracowany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Imię: piotr
Model: focus mk3
Silnik: 1,6 ti-vti 125
|
![]()
W moim aucie nigdy coś takiego nie miało miejsca, a z pendrive korzystam prawie codzinnie--- tzn moja 3 letnia Córcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
![]() Zarejestrowany: 30-12-2015
Model: Focus MK3 Titanium, Kuga 3 PHEV ST Line X
Silnik: 1.6 EcoBoost 182PS, PHEV
Rocznik: 2011, 2020
|
![]() Cytat: