Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-10-2018, 14:33   #21
transportowiec87
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 240 KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Kontrolka na wyświetlaczu - pytanie

Nie było tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie jesteśmy tutaj, aby się kłócić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))

transportowiec87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-06-2025, 14:02   #22
phpion
ford::average

Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.5T by heko (248/390)
Rocznik: 2008
Domyślnie Convers+ i usunięcie ikonki ostrzeżenia

Witam,
pacjent to S-max z 2008 roku, parę dni temu na Convers+ wyświetliła mi się ikonka ostrzeżenia awarii aktywnego tempomatu, radaru. W tym momencie faktycznie nie dało się uruchomić tempomatu. Odczytałem błąd na telefonie przez Car Scanner i go usunąłem. Powtórne skanowanie nie pokazuje błędu, tempomat działa włącznie z wykrywaniem pojazdów przede mną. Jedyne co zostało to ikonka ostrzeżenia na Convers+ i nie wiem jak ją usunąć. Po cichu liczę, że sama zniknie za jakiś czas lub po X uruchomieniach lub po X przejechanych kilometrach ale prosiłbym o jakieś info.
phpion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2025, 22:23   #23
phpion

Jak na razie nikt nic nie podpowiedział więc pozwolę sobie dopisać, że dziś odłączyłem akumulator na parę minut licząc, że ostrzeżenie zniknie. Niestety nie zniknęło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakakolwiek porada? Podpowiedź?
Stary 26-06-2025, 22:27   #24
menen2
ford::advanced

Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
Rocznik: 2015

A jaki to był błąd? Nie wyskoczył on bo miał taką ochotę, tylko coś go wywołało. Nawet jeśli nigdy więcej on się nie powtórzy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
menen2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2025, 21:48   #25
phpion

Na wyswietlaczu była to czerwona ikonka obrazująca jedno auto najeżdżające na drugie. Obecnie jest ona pomarańczowa. Po przeskanowaniu wyskoczył błąd C1A67(96). Skasowałem go, już nie wrócił, tempomat wraz z hamowaniem działa prawidłowo, no ale ikonka wciąż swieci :/

Czytałem, że ten błąd potrafi wyskoczyć jeśli radar jest słabo zamontowany i się rusza. Jechałem akurat po niezbyt dobrej drodze wiec pomyślałem, że może to to ale całość trzyma się jak mur beton.
Odpowiedz

Zasady postowania