Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-07-2016, 18:32   #21
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Na co zamieniliście swoje fabryczne radio 6000 CD owalne bez mp3

Cytat:
Napisał minciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie pochwalili się ale jak tamto miało 55dB, to nowe pewnie też nie wiele lepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może to tylko jeden z wielu parametrów, ale skoro normalne radio ma minimum 70-80 to znaczy, że pewnie cała reszta też jest badziewna:]
Otóż to! Wielu zadowolonych nabywców azjatyckich kombajnów z androidem nie ma pojęcia o tym parametrze (i innych "muzycznych" takoż) - byle ładnie, kolorowo było i miało nawigację. W poprzednim, świetnym radiu (alpine 235BT) miałem s/n 105 dB (dla CD/USB) i ono grało bardzo porządnie. 55 dB to przecież kpina - na takim czymś to można się apkami i jutjubem pobawić. To przeca nijak nie jest do muzyki.

weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-07-2016, 23:38   #22
tomaj35
ford::average

Imię: Tomasz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 143KM bez DPF
Rocznik: 2007

Niestety byłem posiadaczem chińczyka z windowsem i grało to gorzej niż tragicznie, dlatego zamieniłem go na oryginalnego fx i mam piękny dźwięk na oryginalnych głośnikach z bt włącznie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 26-07-2016, 08:10   #23
mario595

Imię: Mariusz
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015

Dlatego uważam, że powinno się kupować sprzęt dobrego producenta typu Pioneer, Clarion, Alpina... . Co mi po tym, że sprzęt ma Windowsa, Androida jeżeli podstawowa funkcja czyli brzmienie jest mierne. Po instalacji stacji multi Clariona bez zmiany głośników mam to czego chciałem czyli radio które dobrze łapie stacje, muzyczkę z mp3, blutooth do rozmów oraz przesyłania muzyczki z telefonu a przy okazji nawigację z aktualnymi mapami. Cena sprzętu śmiesznie niska a brzmienie bardzo zadowalające.

Ostatnio edytowane przez mario595 ; 26-07-2016 o 08:26
mario595 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2016, 09:46   #24
gallownik
ford::amateur

Imię: Grzesiek
Model: Focus
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009

Cechą charakterystyczną Chińczyków jest to, że bardzo dobrze nadążają za zmianami w świecie technologii, tak więc teraz można łatwo znaleźć np [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Niestety, nie ma tam nic o dB.
Nie twierdzę, że ten sprzęt będzie dobry czy zły, stwierdzam tylko, że nie ma co generalizować na temat chińskich produktów. Podobnie jak np z telefonami, gdzie w morzu chłamu można znaleźć naprawdę bardzo solidne urządzenia za rozsądną*cenę.
gallownik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2016, 10:14   #25
Piotrek344

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1997/163KM
Rocznik: 2011

Jak kupujecie najtańsze dostępne chińczyki to co wymagacie??? kupcie za( w chinach) 350-400$ to zobaczycie róznice.... swoja drogą, własnie na alegro sciągane są NAJTAŃSZE chińczyki dowalana jest marża i pozniej są cyrki, ale skąd użytkownik ma o tym wiedziec??

np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Piotrek344 ; 26-07-2016 o 10:17
Piotrek344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2016, 16:47   #26
minciu
ford::advanced

Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008

To będzie badziewie tak czy siak.. nie ma sensu kupować radio za krocie, które nie spełnia podstawowej funkcji, czyli nie gra... Jak mam wątpliwości jak zagra SONY 1DIN ten 4x100W bo SONY zazwyczaj ładnie nigdy nie gra w porównaniu do np Alpine Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps, wyświetlacze w tamtych radiach z opisu to będzie totalna lipa, pewnie w słońcu NAVI to tylko głosem poprowadzi... już lepiej w telefonie odpalić naviGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: http://allegro.pl/radio-nawigacja-ford-fx-focus-kuga-mondeo-mk4-cmax-i6370581389.html#thumb/1

Jak koniecznie musi navigować to warto takie coś kupić.
minciu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2016, 17:31   #27
tomaj35

Imię: Tomasz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 143KM bez DPF
Rocznik: 2007

Miałem kiedyś radio SONY-SONY-XSP-N1BT-2-DIN-CD-USB-BT-Z-UCHWYTEM-NA-SMARTFONA.
Grało pięknie ze smartfonem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 26-07-2016, 17:43   #28
Piotrek344

Cytat:
Napisał minciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Jak koniecznie musi navigować to warto takie coś kupić.
Żart... widać kolego usiłujesz pisać o czymś, o czym nie masz pojęcia i nigdy nie widziałeś na oczy, już nie powiem o słuchaniu...... Jak jest porządny zestaw głośnikowy to i tutaj z eqlizera wyciśnie się co można a jak jest gó...ny to i złote radio nie pomoże,Ja akurat jezdzę na automapie a w tle chodzi sobie yanosik..uwierz mi na słowo że jakość wyświetlania jest jak na plazmie.. zresztą wyświetlacz w HD..

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Wypisz wymaluj... chińskie radio 2 din...

Ostatnio edytowane przez Piotrek344 ; 26-07-2016 o 18:13
Stary 26-07-2016, 19:37   #29
minciu
ford::advanced

Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008

TFT 800x480

TFT 1024x600

Jeśli To jest HD nawet Ready i kąty widzenia jak na Plaźmie z wyświetlacza pewnie najtanszego... to soooorryGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakosc 55db Sygnał do szumy ma być OK?? Żadne głośniki tego nie zmienią:]

Chyba, że mówisz o tym oryginalnym z navi to co innego.. ale te akurat ja chwale a nie nim gardzę. Moim zdaniem lepszy zakup od tamtych dziwnych tworów, które w wersji na windowsa samej nawi nie pociągną a co dopiero Automape z Yanosikiem w tle i jeszcze może muzyką:] 256MB ram przypomnijmy i 800mhz

Ah to co podlinkowałeś:
Cytat:
Napisał Piotrek344 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wypisz wymaluj... chińskie radio 2 din...

Cytat:
To nie pierwszy mariaż obu firm - podczas Salonu Samochodowego w Genewie w 2015 r., Italdesign Giugiaro, będący filią Volkswagena, przedstawił model studyjny samochodu GEA, do którego siedem podstawowych komponentów dostarczyło LG.
LG to nie do końca noname chinol. Nie mam nic do chinoli, ale niech to będzie coś sensownego a nie totalne dno już w specyfikacjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez minciu ; 26-07-2016 o 19:53
minciu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2016, 20:09   #30
Piotrek344

A co Ty mi tu z alegro wyjezdzasz??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) fakt to badziew jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

masz looknij , kiepski tel pod reką miałem ...

Odpowiedz

Zasady postowania