![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-08-2014
Model: Focus MKI Kombi FL
Silnik: 1.6 Zetec SE
Rocznik: 2001
|
Szczerze mówiąc to niedobrze mi się robi jak widzę takie traktowanie kogoś proszącego o pomoc w niełatwej dla niego sytuacji.
Przecież napisał, że poziom oleju jest ok, a temperatura nigdy nie przekroczyła połowy skali. Czyli chłodzenie jest, olej w zakresie możliwym do sprawdzenia przez użytkownika też jest. I kto tu jest blondynką? Do wiadomości ekspertów - zbiornik wyrównawczy nie musi być pełny, żeby silnik miał chłodzenie. Powodem zgonu silnika (chociaż nie uprzedzajmy faktów, niech sprawdzi go mechanik) jest MOIM zdaniem awaria osprzętu - jak wyżej zostało napisane np. pompy oleju, a na to użytkownik specjalnego wpływu nie ma. Pewne jest tylko tyle, że jeśli okaże się najgorsze, to trzeba znaleźć dobry silnik na przekładkę i nie kombinować za bardzo, chyba, że koszty są mniej istotne, niż chęć poeksperymentowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W tej sytuacji też jestem w stanie to zrozumieć. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
|
Powiem wam, że mechanik bez zawahania się stwierdził, że padł rozrząd, pech chciał, że własnie na 07.09 byłem umówiony na jego wymianę...
Stwierdził, że silnik trzeba będzie rozebrać, by sprawdzić jakie powstały uszkodzenia i wybrać najbardziej odpowiednie środki postępowania: wymieniać silnik, czy naprawa uszkodzonych elementów, bo jak wiadomo, wymiana silnika to loteria, nigdy nie ma się pewności co kto sprzedaję i jak bardzo koloryzuje w swoim ogłoszeniu by go sprzedać. Jeśli ktoś ma pewne źródła, skąd można dostać pewny silnik lub inne podzespoły, to byłbym wdzięczny. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Fokus Hatchback mk2
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115KM
Rocznik: 2006
|
No to faktycznie duży pech :/ A wiesz jak dokładnie padł rozrząd?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
nie wiem o co pytasz mówiąc "jak padł"
Podczas jazdy około 40 km'h nagle padlo sterowanie wiec sie zatrzymałem, tyle moge powiedziec |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Witam ponownie, autko jeszcze nie zrobione, ale mechanik mówił że sama wymiana słupka silnika kosztować mnie bedzie 1300 zl, czy taka cena, jest ceną standardową za taką usługę, czy jednak mechanik sobie za duzo krzyczy?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Czyli tylko robocizna wymiany słupka 1300 zł ???
|
|
|
|
#27 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
Cena raczej normalna, zabawy jest co nie miara, zależy jeszcze jak będzie rozbrojony "nowy" słupek. Przeważnie warsztaty za samo wyciągniecie i włożenie innego silnika biorą 1 tyś. W zaprzyjaźnionym warsztacie gdzie dostarczyłem słupek od tdci a był montowany do tddi, klient za taką wymianę zapłacił 1,6 tys plus cena słupka.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
ok, Dziękuje za odpowiedz, tak robocizna 1300 zl tak mówił na początku ale ma duże opóźnienia i musze czekać
|
|
|
|