![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-05-2007
Model: s-max
Silnik: 2,0tdci
Rocznik: 2007
|
Dziękuje bardzo za wyrażone poglądy które potwierdziły tylko moje obawy ale nic przedstawię sprawę Krisowi i zobaczymy co zdecyduje...choć zajeb** byłoby gdyby kupił mondeo z 2.2 TDCi ale bym testował go w zakrętachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (opony i klocki - wymiana raz na miesiąc :fcp4 ) :fcp12
Pozdrawiam :fcp2
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-05-2007
Model: s-max
Silnik: 2,0tdci
Rocznik: 2007
|
Hehe mowisz jak moi rodzice i gdyby nie to ze jestesmy w tym samym wieku to bym powiedzial :
wyluzuj staruszku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja mam tajny tor na ktorym sprawdzam wszystkie auta (ostatnio golfa III GTI podrasowanego do 160 konikow) jezdzil jak zly, nim ise paliwo nie skonczyloGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poza tym nie jestem typem szalenca i wiem gdzie mozna a gdzie nie mozna docisnac i zawsze robie to z glowaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na potwierdzenie powiem ze tylko moja 80 letnia babcia boi sie ze mna jezdzicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam i dziekuje za radeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
Cytat:
nie zawsze wiek jest wyznacznikiem rozsadku,odpowiedzialnosci, doswiadczenia itd swiety nie jestem i tez czasem glupawka mnie dorwie ale to gdzie mozna to mozna :fcp3
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
|
Witam.
Od czerwca jeżdże mondeo 2.0TDCI 130KM i naprawdę się rozczarowałem. Przejechałem nim ok 13tyś km i chcę się go jak najszybciej pozbyć... Jak go kupiłem, to miał 195tyś km od pierwszego właściciela i z książką... - W sierpniu padło sterowanie turbiną - wymoana 900zł - miesiąc temu zaczęly dochodzić szumy z turbiny i nie miał mocy (dalej tak jest) - 3 tygodnie temu wyrzucił mi cały płyn z układu chłodzenia ( poszła uszczelka pod głowicą i na dodatek pękła głowica) (koszt naprawy samej głowicy 950zł) - dzisiaj odebrałem samochód od mechanika, któy nierówno pracuje i nie ma mocy, a po sprawdzeniu na kompie okazuje sie że są problemy z wtryskami (niestety DELPHI) - więc jutro zapewne dowiem sie, że napewno jeden, jak nie więcej jest do wymiany, bądź do regeneracji, o kosztach wolę narazie nie myśleć... Nie polecam tego samochodu nikomu. Jest owszem duży, wygodny, ale co z tego, jak nie jeździ. Pozdrawiam. :567: |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-12-2006
Model: Mondeo Sedan Ghia
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Kupiłeś jakąś zarżniętą padlinę i masz pretensje do auta, że nie jeździ :fcp15 .
Uszkodzenia o których piszesz, z wyjątkiem wtryskiwaczy sugerują złą eksploatację samochodu (przez Ciebie). Serwisowałeś samochód, wymieniałeś płyny itp. Samochód potrzebuje nieco dbałości , a odwdzięczy się tym samym. Inaczej, jak u Ciebie, pozostaje już potem tylko naprawa i narzekanie. Spadek mocy i szum z turbiny to banalnie prosta usterka. Teraz pozbędziesz się samochodu i zapewne pójdzie jako niemal nówka sztuka. Trafi na następnego jak trafiło przedtem na Ciebie. I następny będzie narzekał... :fcp26
|
|
|
#27 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-09-2008
|
PRZEJECHANE 200 TYŚ KM i koszty naprawy około 2-4 tyś zł to zwyczajne koszty eksploatacyjne.
ja z góry kalkuluje jakieś 15-20 tyś brutto na taki przebieg kosztów. mimo wszystko życzę małych kosztów |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK4 Active
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam,
chciałbym odgrzać kotlecika. Wiadomo, sam silnik nie jest zły, natomiast osprzęt to inna bajka. Dokładnie chciałbym wiedzieć czy poprawiono pompę wtryskową przy TDCI. Posiadam 2.2 TDCI 150KM z grudnia 2004 roku, i jestem zadowolony. Kupiłem od pierwszego właściciela z książką z przebiegiem 244 tyś. Za takie pieniądze wiedziałem że będzie coś nie tak, wciągnął mi płyn chłodniczy, pękła głowica i nie płacze. Kupiłem głowice, dałem do splanowania i sprawdzenia czy jest szczelna, wymieniłem przy okazji wszystkie uszczelki przy silniku + wszystkie filtry i płyny oraz oleje (w skrzyni biegów też). No i zostawiłem w warsztacie 5k zł. Na tą chwilę wiem ze dwumasa się kończy, na przyszły rok będzie do wymiany. Za to mam mały problem przy odpaleniu, jak odpalam to zakopci na biało i ma nierówne obroty silnika, dopiero jak go przegazuje porządnie to obroty spadają do 900 i tak zostają oraz kopcenie ustaje (tutaj myślę że zmienię paliwo z BP Ultimate na Shell-a V-Power Diesel) Każdemu poleciłbym to auto, pakowne, wygodne, nie czuć prędkości nawet przy 200km/h (ścigałem się z porshe ale nie dałem rady, po wymianie 2msy robię chipa na 190kM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Uważam że nie ma lepszego samochodu niż mondeo. |
|
|
|