![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2007
|
tak jak napisalem na poczatku, nie zauwazylem, ze mi sie cos grzeje, np. kokpit, ale jutro sprobuje sprawdzic te klapki od tunelu powietrza, moze nie dociaga do konca.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-08-2017
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 145KM Duratec-HE
Rocznik: 2004
|
Ale wtedy temperatura powietrza z nawiewów byłaby wyraźnie wyższa a podobno to już sprawdzałeś. Chyba że ciepłym wieje na nogi albo na szybę a Ty sprawdzałeś tylko kratki nawiewu.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
no wlasnie, skupilem sie na kratkach, musze sprawdzic nawiew na nogi i szybe. Dzieki za sugestie.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Sprawdzilem, powietrze na nogi i na szybe jest takie samo, jak z kratek, ale co zauwazylem, w okolicy wylotu na nogi, od strony kierowcy (przypominam, ze kierownica zepsuta, znaczy po prawej stronie), poczulem cieplo, troche tam pogmyralem i dotknalem jakiejs chyba rury, czy przewodu, az mnie to oparzylo. I teraz zastanawiam sie, czy to bylo normalne. Autem przed tym sprawdzaniem przejechalem kolo 10 km.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Jeżeli dotknąłeś rury od nagrzewnicy, to ma ona temperaturę płynu chłodzącego silnik, czyli ok 90/100st/C.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
byc moze, a ona w tamtych okolicach jest zamontowana? jesli tak by bylo, przynajmniej nie byloby zmartwienia, ze znowu cos nie tak, choc wg mnie dziwne to jest, ze wewnatrz auta przebiega taki przewod.
Ostatnio edytowane przez sajmonista ; 06-09-2017 o 00:08 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Focus mk2 kombi
Silnik: 1.6 TDCi Duratorq 109KM DPF-był
Rocznik: 2005 Ledwo dotarty 350tyśKM +
|
Mi się robi ciepło od samego bycia w zamkniętej kabinie oraz nagrzewa się podłoga od układu wydechowego. dają ciepło wspomniane rurki nagrzewnicy
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
A może w samochodzie robi się NIE gorąca tylko duszno? Miałem coś podobnego - winnym okazał się filtr klimatyzacji - brud w filtrze prawie nie przepuszczał powietrza Nie zapominaj, że oddychając zużywasz tlen i wydychasz ciepłe CO2 Druga sprawa - wiele osób jeździ z dmuchawą na "1", przy takim nastawie jest mi duszno Jeżdżę na dmuchawie na "3" pozdrawiam Arturek P.S. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#29 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Pytałem o to w #2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale autor zmierzył temperaturę, więc wilgotność czy ilość tlenu nie ma za wiele do gadania...
PS. Dmuchawa na 3 - nie za głośno jest? :o |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Jesteś jak mój znajomy, najchętniej by jeździł na wyłączonym nadmuchu, bo mu hałas przeszkadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja wolę hałas niż duchotę 2) Zalecam sprawdzenie / wymianę filtra kabinowego pozdrawiam Arturek
|
|