![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Oj nie sądzę.
Ale teoria może być jak najbardziej prawdziwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko że tutaj raczej obstawiam że ktoś również siedział na forum, albo gdzieś doczytał że pasuje osłona i sobie dokupił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sam zawsze z zazdrością patrzyłem na silniki z osłonami jak miałem swojego MK2FL z 1.6 100KM i on nie miał żadnych osłon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-06-2010
Model: C-max
Silnik: 2.0.TDCI
Rocznik: .
|
Zawsze to ładniej wygląda. Już się spotkałem z zamienionymi pokrywami np VW/Audi/Skoda/Seat, czy Peugeot/Citroen, a nawet Volvo/Ford/PSA. Ale opcja zmiany silnika też nie jest wykluczona, tylko, żre przedstawiłem to trochę przesadnie. Sam pamiętam jak kolega zmieniał silnik w oplu na fiatowski i zostawił wszystkie oznaczenia fiatowskie, bo np. obudowa była ładniejsza, pokrywa nie była pęknięta itd. Trzeba by po prostu zapytać sprzedawcę dlaczego jest tam silnik Volvo. Ciekawe co powie, czy to, że to tylko pokrywa, bo w oryginale nie ma, czy zacznie coś kręcić.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-01-2014
Model: Focus MK2, Megane II PH II
Silnik: 1,6 i 1,6
Rocznik: 2009 i 2006
|
Na bank to tylko pokrywa, przecież silniki od Volvo raz że są trudniej dostępne a dwa droższe, swoją drogą sam mam zamiar taką założyć ale po tym wątku już wiem że jak będę sprzedawał trzeba będzie ją zdjąć co by nie budzić niepokoju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
|
Rano właśnie go zapytam.
Raczej nie powinien wyjść z fabryki z napisem Volvo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2005
|
To jest tylko pokrywa od Volvo na silniku z Forda. Jej montowanie wśród bardziej wtajemniczonych użytkowników benzyn 1.6 jest dość powszechne. Polecam lekturę tego wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
macie wszystko opisane, do jakich silników ta pokrywa pasuje, co ewentualnie daje i po co ją się montuje. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-04-2017
Model: Fokus
Silnik: 1.6 Pb 74 kW
Rocznik: 2007
|
Mam taki silnik z założoną pokrywą od Volvo. Po przeczytaniu o wodzie kapiącej na świece kupiłem na aukcji za 30 zł. Wszystko wygląda identycznie jak na zdjęciu.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
![]() Zarejestrowany: 19-06-2010
Model: C-max
Silnik: 2.0.TDCI