![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Fokus MK2 Kombi
Silnik: 1.6 DCTi
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od miesiąca jestem posiadaczem Fokusika 1.6 DTCi w kombi z 2006 roku, a od tygodnia może dwóch mam problem z centralnym zamkiem, modułem bądź z czymś co odpowiada za zamykanie z kluczyka. Otwieranie z kluczyka działa za pierwszym razem, ale cyrk zaczyna się przy próbie zamknięcia. Nieraz łapie za 2 razem, a czasem obchodzę cały pojazd i wykonuje jakieś dziwne wygibasy aby się zamknął. Dodatkowo nie działa otwierania bagażnika z kluczyka. Na ten moment: - wymieniłem baterie w pilocie = bez zmian - byłem u fachowca, przylutował mi jakiś micro swich bo latał luźno a na koniec sprawdził swoim urządzeniem czy pilot sprawny = bez zmian - od nowa zakodowałem pilot = bez zmian - kupiłem nowy pilot i zakodowałem go = bez zmian - odłączyłem akumulator i podładowałem go = bez zmian Wujek Google powiedział że to może być wina modułu komfortu, jakie było moje zdziwienie jak zajechałem na okoliczny szrot i Pan powiedział mi ze trzeba wymienić skrzynkę BSI bo tam jest moduł który odpowiada za działanie zamka centralnego. Nie wiem już co robić bo zaczyna mnie to coraz bardziej irytować... Aaaa i zrobiłem ten "test" jedyny błąd jaki mam to DTC 9601 - Immobilizer odczytał nieprawidłowy kod z kluczyka, może to tego wina? Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Prz3mi ; 12-06-2024 o 19:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Odczytaj numer z GEM który masz w tej chwili w aucie. Znajdziesz go pod schowkiem w nogach pasażera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
4m5t-14a073-bj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Niski model, łatwy do zastąpienia.
Warto kupić taki od razu skonfigurowany pod VIN. Czy to wina GEM, mam obiekcje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
To czego to może być wina?