![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Fiat
Silnik: 1.4
Rocznik: 95
|
Witam. Posiadam autko Ford Focus 1.6 101km benzyna z 2010 roku ( po lifcie ) . Z auta jestem bardzo zadowolony i odkąd go użytkuje nic się nie popsuło . Auto ma oryginalny przebieg 137 tysięcy kilometrów . Prawdopodobnie sprzęgło nie było jeszcze wymieniane i obawiam się , że właśnie nadchodzi jego kres. Ale nie znam się tak jak Wy stąd ten temat. Ogólnie mam takie objawy w aucie. Jak chcę np. wyprzedzić auto lub szybciej pojechać to nie zawsze ale czasami jest tak , że daje gaz a auto się nie rozpędza a obroty rosną . Tak jakbym dodawał gazu na biegu jałowym . Najczęściej problem jest gdy jadę pod górkę. Silnik pali ładnie , obroty stałe , nic nie trzęsie . To objaw " ślizgającego " się sprzęgła ??
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-06-2014
Model: Puma
Silnik: 1
Rocznik: 22
|
Tak. Ten sam efekt powinieneś mieć przy próbie dynamicznego ruszenia.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Fiat
Silnik: 1.4
Rocznik: 95
|
Sprawdzałem. Przy próbie dynamicznego ruszenia auto stoi w miejscu . Obroty rosną a auto się nie rozpędza...Nie zawsze to występuje aczkolwiek daje już oznaki. Przy normalnej jeździe tego nie ma i mogę rozpędzić auto normalnie. Takie coś powinno od razu się wymienić czy jeszcze jakiś czas można jeździć ? Lepiej od razu co nie ?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Nie ma co czekać, będziesz potrzebował nagle przyspieszyć żeby uciec ze skrzyżowania bo będzie jechała ciężarówka bez hamulców i zostaniesz...
|
|
|
|