![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-02-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
MONSTER a jak Ci się zachowało auto dziś rano po odpaleniu dalej kopci i dymi? [/b]
[ Dodano: 2007-08-07, 17:08 ] Sorry za bład-obroty faluja i dymi
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-08-2007
|
Słuchajcie, tym razem zgłupiałem. Przed odpaleniem zagrzałem świece dwa razy. Możecie się śmiać ale co mi podpowiedziałoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zadymił 20% tego co potrafił jak zawsze! Czy to pomogło czy nie nie mam pojęcia. A co jutro pokaże też się okaże. Generalnie jadę sie podłączyć do faceta pod kompa żeby go w ten sposób zdiagnozował. Do ASO się nie wybieram bo 1. drogo 2.myślą schematycznie i naprawiają to co widzą a jak trzeba coś pomyśleć to wymieniają części aż trafią na wadliwą.
Tak jak pisałem mam auto od niedawna i co dzień to ciekawiej. Zauważyłem że ma tendencję do szarpania przy przyspieszaniu a czasem przy zawalnianiuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Coraz mniej mnie to auto cieszy. Wcześnie był 16 letni mercedes i takich numerów nie robił. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-08-2007
|
u mnie objawy są bardzo podobne ....
po wszystkich zabiegach jakie do tej pory zrobiłem odpala lepiej niz na początku, w sobotę może będę coś wiedział M |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-08-2007
|
Kiedyś obserwowałem takie dymiące auto będąc u mechanika. Podobno uszkodzone uszczelnienia turbiny powodują taki efekt. Z czasem dymienie staje się coraz bardziej widowiskowe... :fcp4
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
pompa uszkodzona - taki jest werdykt :fcp5
M |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
![]() Zarejestrowany: 25-06-2006
|
Cytat:
Regeneracja czy tez wymiana pompy promieniowej VP 44 to baaaaaaaardzo kosztowna sprawa
|
|
|
|
#27 |
|
|
ASO
odczyt z komputera, błąd sterowania pompy... diagnostykę pompy muszę zrobić kosztowny ?? tzn ile? M |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
![]() Zarejestrowany: 25-06-2006
|
Cytat:
VP 44, jako pompa wysokociśnieniowa jest bardzo skomplikowaną jednostką sterującą praca całego układu wtryskowego A oto i przekrój rzeczonej pompy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#29 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-08-2007
|
Mariw to co napisałeś jest przerażające. Byłem kiedyś świadkiem jak padła pompa w focusie 1,8tddi. Kolega nie miał wcześniej żadnych problemów z dymieniem-silnik się wyłączył i koniec. Po podłączeniu miał taki sam błąd jak Ty-uszkodzenie sterowania pompy. Ja mam termin podłączenia dopiero na czwartek. Zobaczymy czy u mnie wyjdzie to samo. Mam cichą nadzieje że nie trzeba wymieniać pompy bądź jej regenerować. W sumie mnie już nie przeszkadza ten dymekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
samo dymienie to i mnie nie przeszkadza :fcp2