![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dominik
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Dziękuję bardzo.
Generalnie sądzę, że problem dotyczy niskiego poziomu paliwa poniżej 1/4 baku, bo tylko wówczas to się działo. Ponadto, żeby zatankować od roku wyjmuje wlew, bo inaczej wylewa paliwo, może to też jest powodem? Wydaje mi się, że to ten objaw: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Olej i wszystkie filtry wiosną, w zimę akumulator. Ostatnio edytowane przez bubu00 ; 09-08-2018 o 11:16 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dominik
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Niestety zaczął gasnąć lub nie odpalać bez względu ile paliwa jest, jednocześnie wyskoczył błąd:
Kod: P0087 - Ciśnienie w szynie paliwowej/układzie – zbyt niskie Dodatkowe symptomy usterki: - Sygnał powyżej maksymalnej wartości progowej Status: - DTC obecny w czasie wydania polecenia - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module). |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2019
|
Lookaj w filtr paliwa, ewentualnie nieszczelnosć na przewodach paliwowych. Ja po zatankowaniu na orlenie na a2 w okolicach strykowa po kilku km kaganiec do 160 km/h. Jakoś doturlałem sie do szczecina i z powrotem do waw. Po wyciągnięciu filtra paliwa masakra - jakies frędzle, fusy jak z kawy i kij wie co jeszcze. Wymieniony i odzył od razu.
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Na autostradzie/pustej esce jak najbardziej tak. Weź pod uwagę że do tych 160 to potrzebowałem przyspieszać z 5 minut,a próba wejścia na wyższe obroty powodowała szarpanie i utratę prędkości (na każdym z biegów)
A poza tym licznikowe 160 to niecałe 150 wg gpsa zatem nadal zgodne z przepisami |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Niezgodnie, po prostu nie ma za to mandatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chodziło mi po prostu o to, że jak mi latem padły świece żarowe, to 110 km/h jechałem tylko z górki, pod górkę 90km/h jak tiry i to było dopiero turlanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyprzedzanie ciężarówki - nawet 30 sekund. Do tego czasu miałem już ze dwie audice i mercedesa mrugającego światłami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
i białą fabie 1.2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Silnik: 1.8
|
Cześć, podzielę się swoim problemem.
Mój silnik 1.8 tdci przeszedł remont. Niemniej zanim do niego doszło samochód sporo stał. Po remoncie silnik pracuje naprawde fajnie, no poza właśnie jedną rzeczą. Faluje i gaśnie po schodzeniu z obrotów. Diagnoza na forscanie pokazuje p0087 zbyt niskie ciśnienie w szynie paliwowej. Po obserwacji na wykresie frp duże wachania i przy za dużym spadku gaśnie. Problem w tym, że podmiana w zasadzie obu czujników na pompie nic nie dała, filtr jest nowy, wtryskiwacze też sprawdzane i wyeliminowane. Przeszukałem internet i po angielskiej stronie widziałem przypadki, że podobne objawy dawaało pomylenie wtyczek na czujnikach na pompie... tyle ze w moim kkda nie da się ich pomylić bo mają inne wejscia. Zostaje tylko pompa do sprawdzenia? |
|
|
|