![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
Mojemu wybiło wczoraj 150 tys, produkcja listopad 2015 i jak na razie nic nie poci się przy pompie , nie mówiąc o wycieku. Celowo sprawdzałem kilka dni temu. Tak więc nikt nie zaprojektował wycieków.
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Prawo nie zabrania komplikować konstrukcji-kółko kręci się wokół osiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dobre.Pompa ma swoja przekładnie i jest odpowiednio zsynchronizowana żeby utrzymać właściwe ciścienie.Pompa CR to nie zwykła turbinka.
Ostatnio edytowane przez Matych ; 22-07-2021 o 08:10 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Citroen C5
Silnik: 2.0 bluehdi 180KM
Rocznik: 2016
|
Witam.
Już tam bajka jest tak skonstruowane i trudno jak to mówią nie wiedza kosztuje. Ale powiedźcie mi czy teraz jak 2x ta pompa zerwała ten rozrząd to czy w samej pompie się coś nie popierniczyło i czy mogę bez stresu ją 3x montować już zgodnie z procedurą montażu.? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Rozumiem że twój mechanik wie że ustawiamy pompę na znaki a rozrząd blokujemy od strony paska odpowiednim otworem ale nie tym do wymiany paska tylko innym do synchronizacji pompy?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .... Ostatnio edytowane przez Matych ; 22-07-2021 o 18:09 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Citroen C5
Silnik: 2.0 bluehdi 180KM
|
Tak wie.
Mi chodzi o takie zagadnienie teraz czy można pompę zamontować trzeci raz gdzie była zamontowana 2x błednie i zerwała zęby na pasku? Czy nie powstały w niej jakieś naprężenia, że została np. nadwyrężona że tak powiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
I co koledzy. Udało Wam się naprawić rozrządy?
|
|
|
|