![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-09-2014
Model: Focus
Silnik: 1.0
Rocznik: 2019
|
Mi pomimo tej akcji serwisowej wydali samochód i kazali czekać na wezwanie na usunięcie usterki.
Jeżdżę z tym i nic się póki co nie dzieje. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Titanium Kombi
Silnik: 1.5 150KM A8
|
Ja odebrałem auto z salonu 31 października. Koło 5 listopada pojawiła się informacja w FordPass o akcji serwisowej. Byłem umówiony na 13 listopada na zmianę opon, więc przy okazji powiedziałem im o akcji. Pracownik ASO powiedział, że na razie nie ma procedury naprawy, ale jest napisane aby wstrzymać wydanie auta klientowi.
Zalecili abym zostawił samochód w serwisie do czasu naprawy i dali mi auto zastępcze. Jutro minie tydzień jak nim jeżdżę. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-11-2019
Model: focus
Silnik: 2.3
|
Także czekam na odbiór Focusa ST. Dostałem informację, że wydanie samochodu jest wstrzymane przez akcję serwisową, podobno coś z układem kierowniczym. Jednak w etis nie ma żadnej akcji dla tego VIN. Ma ktoś może jakieś szczegóły o co chodzi?
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Focus ST
Silnik: 2.3 EcoBoost
Rocznik: 2020
|
Tak jak pisałem byłem dzisiaj w serwisie w związku z akcja 19S42. Usłyszałem tylko tyle, ze wszyscy dalej czekają na jakieś decyzje, instrukcje od Forda. Nie wiadomo ile to jeszcze potrwa.
Z niemieckiego forum udało mi się jedynie wyczytać, że w do fabryki w Saarlouis zostały dostarczone błędne sterowniki do aut i w związku z tym jest wstrzymana produkcja. Nic jednak nie ma na temat aut już wyprodukowanych, czkających na odbiór. Drugą rzeczą, którą wyczytałem z zagranicznego forum są problemy z przejściem na jakąś nową normę UE. Większość dostaw aut z fabryki jest przesuwana na przyszły rok. Mam nadzieje ze nie tyczy się to jednak naszych aut czekających w serwisie! |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Mi dzisiaj w FordPass przestała się wyświetlać informacja o akcji serwisowej 19S42 dla mojego Focusa. Ciekawe czy ASO już coś działało w tym temacie i jutro może zadzwonią, że auto jest do odbioru, czy to może jakiś błąd w aplikacji.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Cytat:
Może czekają na jakieś rozwiązanie technologiczne, które w jakiś sposób okroi auta pod względem emisji. Ten problem dotyczył jednak chyba tylko diesli, albo automatów, teraz już nie pamiętam. Gdyby ktoś miał jakieś info odnośnie tych zaśniedziałych styków to proszę o wiadomość. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
|
Cytat:
Może specjalnie wyłączyli w FordPass żeby ludzie co odebrali już auta nie zgłaszali się do ASO, a usterka będzie poprawiona na najbliższym przeglądzie wg harmonogramu. |
|
|
|
|