![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Marco
Model: Ford Mondeo - Magnetic Grey
Silnik: 2.0 TDCI 150
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Ach okej! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki, czytając na tym forum, powoli nauczę się języka polskiego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
To prawda, że nie rozumiem różnic między GS7T a JS7T, wyglądają tak samo. Czy wiesz jakie są różnice?
@180 + Oryginalna kamera cofania + Retrofit FDL + Retrofit ACC/PCA + Aktualizacja IPC + Pakiet body ST Styling Ostatnio edytowane przez Furetto ; 08-12-2019 o 00:37 |
||
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Z racji tego że jestem typem który średnio wieży w internetowe teorie postanowiłem sprawdzić osobiście ile czasu wykonuje się aktualizacja dużego licznika Forscanem, wiedza bezużyteczna ale takie są najciekawsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na półce leży licznik od fusiona na straty więc grzech nie skorzystać. Soft Fusiona z dwoma wyświetlaczami waży jakieś 17mb, z tego co pamietam w mondeo jest mniej bo coś ok 12mb ale jakieś rozeznanie jest. Z tego co pisali na "facebukach" forscanem aktualizacja robi się ok 4-5h. Do zabawy użyłem już leciwego viakena na kablu i Forscana w wersji Beta. Pełna procedura robiła się uwaga 11godzin 50minut !!!! UCDSem ta sama procedura idzie coś ok 30minut. Przyczyna takiej różnicy jest prosta i oczywista czyli predkość przesyłu. Viaken chodzi na 38400 a ucds z tego co wiem na 2mb. Starsi stażem kombinatorzy pamiętają wieczne przełączanie prędkości w elmconfig więc moim nastepnym bezużytecznym testem będzie sprawdzenie czy nowa wersja Forscana która niby powinna sama dobierać max prędkość interfejsu faktycznie to robi, jeszcze jakieś 2 lata temu napewno tego nie robił. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
A kto go tak "okaleczył"??? U mnie moje Viakeny v3 1170 ZAWSZE chodziły na 2Mbps...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście zawsze po 15 sekundach od wyjęcia z pudełka, gdy je przestawiłem na "normalną" prędkość...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - druga uwaga pomocnicza: kto używa Viakena V3 w trybie VCP??? Przecież jeśli używać go w trybie FTDI to prędkość portu szeregowego nie ma praktycznie znaczenia...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 31-05-2020 o 13:02 |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Nie mogly chodzić "zawsze" bo stare wersje forscana wogole nie chciały się łączyć na innej prędkości niż 38400....
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
FCP member
|
Cytat:
BTW - wykazałem się nadzwyczajną staranności i poszukałem w moich postach. Tu masz obrazek z 2012r z FORScana - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - wyraźnie widać, iż nawet w trybie VCP wtedy chodził z prędkością 115200... NA ZWYKŁYM ELM Z PRZEŁĄCZNIKIEM!!! Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 31-05-2020 o 18:12 |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Rok ok 2015r forscan napewno nie chodzil na 1000000, jak sam pamiętasz w tamtym czasie wchodził focccus i każdy dążył do prędkości najlepiej 2000000 jaką osiągał viaken bez przelacznika którego kupiłem w pierwszej wersji jaka wyszla z czarną obudową. Uzywałem takiego ustawienia przez jakis rok czasu , kupiłem Fiestę mk7FL i kabel nie chciał się za nic w świecie połączyć a że była to fiesta to próbowałem tylko forscanem więc odesłałem go na gwarancji. Za kilka dni oddzwonil serwisant viakena i zapytał w czym problem. Po krótkiej rozmowie powiedział że jeśli chce korzystać z forscana kabel musi być na fabryczne prędkości czyli 38400, pamiętam że dla testu sprawdzałem też na 1mb i nie chodzil, czy chodził na mniejszych nie pamiętam.
Wiedza bezużyteczna ale ciekawosc każe sprawdzić. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Bo u mnie w 2014r. chodził na 2.000.000 na Viakenie V3...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Coś się Kolega uparł na sprawdzanie skuteczności moich wyszukiwań "w głębokiej historii"... Sugeruję dać sobie spokój z udowadnianiem, że kiedykolwiek trzeba było używać Viakena z szybkością 38.400 - zawsze go używałem na 2Mbps...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Ok 2016r kabel odsyłalem na gwarancji i problemem była prędkość, zweryfikuje to z czystej ciekawości bo gdzieś mam starego PC na którym powinien być forscan z ok 2015r. Obecny forscan jak i najstarsza wersja do jakiej miałem instalke czyli 2018r działa na 2000000, niestety nic więcej nie da się z tym zrobić i soft ważący ok 17mb idzie ok 11h więc dla osób chcących robić aktualizacje na modulach w aucie nie polecam bo mogą narobić sobie problemu.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::average
Model: Ford Galaxy MK3
Silnik: 2.0 tdci 180KM
Rocznik: 2017
|
To tak długo viakenem. Próbował ktoś kablem od chińskiego UCDSa( czerwonego) ile czasu zajmuje?
Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|