Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Techniczne ABC
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-10-2006, 17:29   #21
piotr_trzciński
ford::amateur

Domyślnie

ok kilka razy przekręcę kluczyk do pozycji 1 czy 2 i jak dalej programować, kluczyk kierować do diody czy do czujnika w drzwiach. jak długo posiadasz mondka i jakie masz wnioski, ja na razie jestem bardzo zadowolony. u mnie też podczas zamykania kierunki nie mrugają ale czytałem że nie wszystkie modele mrugają

piotr_trzciński jest offline  
Stary 22-10-2006, 19:55   #22
kyloza
ford::average

Model: focus kombii II
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie

ja jestem bardzo zadowolony mam go od 3 miesiecy i zrobilem nim juz jakies ~ 8tys km i narazie jest oki nie narzekam tylko nie daje mi spokoj chceck panel w nim ale to drobiazg a co do programowania zastosuj najlepiej ta

Pilot radiowy:
Przekręcić kluczyk do pozycji zapłon, cofnąć na 0 i powtórzyć jeszcze 3 razy (razem am to trwać max 3 sekundy) zaczekać jak dioda zacznie świecić światłem ciągłym. Na pilocie nacisnąć obojętnie, który przycisk. Dioda mrugnie. Następnie włączyć i wyłączyć zapłon. Powinno działać.
Przynajmniej działa w większości modeli z roku 97.

tylko ja bym jeszcze do tego dodal pierwszy etap wykonaj jak najszybciej czyli w ciagu kilku sekund przekrec klucz trzy razy jak najszybciej od o do 2 i dioda powinna pzrestac mrugac i dalej postepuj tak jak napisane
Stary 23-10-2006, 17:22   #23
piotr_trzciński

Domyślnie

e to widzę że sporo jeździsz 8tys w trzy miechy to niezły wynik. dzisiaj udało mi się zaprogramować, dzieki za rady przydały się, a masz go zagazowanego, bo ja swój zagazowałem w tym tygodniu. mam nadzieje że będzie jeżdził. na to narka
Stary 23-10-2006, 22:00   #24
kyloza

Domyślnie

ta zagazowalem go jakies 2 miesiace temu, a zrobilem tyle bo milem slub i bylo kupe spraw do zaltwiania a kilosy leca, na gazie w sumie ladnie sie jezdzi nie narzekam , a tak przy okazji zapytam czy masz w swoim check panel i czy gdy odblokowujesz dzrwi mrugaja ci kierunkowskazy???
Stary 24-10-2006, 18:44   #25
piotr_trzciński

Domyślnie

a tak konkretnie to co to jest ten check panel, światła u mnie nie mrugają kierunki, jest to pewien kłopot, bo nigdy nie wiem czy zamknąłem samochód, a w mieście nie słychać centralnego i zawsze sprawdzam klamkę, ale da się z tym żyć. a jaki masz problem z tym check panelem, jeżeli to jest ten komputerek z kolorowymi lampkami sygnalizującymi różne awarie to u mnie wszystko ok poza tym że ciągle świecą mi się otwarte drzwi z przodu jeszcze nie miałem czasu zaglądnąć i sprawdzić czujniki pozatym wszystko ok.
Stary 24-10-2006, 19:40   #26
kyloza

Domyślnie

no wlasnie chodzi o te lampki u mnie jest ten chceck panekl tylko nie podpiety a co tych kirunkowskazow to chyba da sie to jakos ustwic moze?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a wez zoabcz czy masz z lewej strony z tylu za taka wykladzina ja sie oczepia jest zamontowane cos to jest tuz za swiatlami stylu na lewej sciance u mnie jest tam cos takiego jak klkson i czasem pzrez przypadek sie wlaczylo i dzialal sygnal i dzialaly kierunki w momencie jak naciskalem przycisk pilota, wyglodalo to tak jakby cos nie laczylo
Stary 27-10-2006, 16:51   #27
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie

Zamykan ten temat.
Przypominam, ze jest to dzial Techniczne ABC, w tym dziale umieszczamy informacje pewne i pomocne.
A tutaj z programowania co poniektórzy zeszli na calkiem odmienne tematy.
Koledzy aktualnie jest kilka tematów związanych z Waszymi pytaniami w dziale Mondeo. Zapraszam tam :fcp16
karex jest offline  
Stary 24-10-2007, 10:43   #28
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie

Zdalne sterowanie w Mondeo MkIII po liftingu (od końca 2003 r do 2007 r):
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karex jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania