![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
![]()
Ile w aso kosztowała Cię ta usługa? Ten numer który podałeś to tylko nowa pokrywa. A ten hałas o którym piszesz to teraz jak już łańcuch jest wymieniony to pewnie dwumasę słychać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez rajman ; 15-01-2025 o 19:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-07-2024
Silnik: 1.5 ecoblue
Rocznik: 2020
|
![]()
Naprawa odbyla sie w ramach dodatkowo wykupionej gwaranacji, wiec nie placilem za to. Zaplacilem jedynie za nowy rozrzad, jego wymiane i serwis olejowy.
Taki nr dostalem z ASO odnosnie tego zalozonego kompletu modulu walkow: 2646856. Szukajac na necie to niby wychodzi ze to ten 8mm? W aso mowili ze to juz poprawiona wersja. Nawiasem mowiac widzialem kilka filmow na youtube jak ludzie pokazuja ze w tej 8mm wersji pekaja walki dla odmiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do halasu, to halas jest ewidentnie przy prawym kole, a dwumas z drugiej strony i tam jest cicho. Z tej strony zostaje tylko naped paska osprzetu co moze generowac halas moim zdaniem, ale ASO twierdzi ze to sprawdzilo i tam jest wszystko w porzadku Na chwile obecna auto jezdzi dobrze, halasu w trakcie jazdy juz nie ma i silnik pracuje rowno. A to terkotanie szlysze tak naprawde tylko na luzie jak auto stoi w hali, na dworzu ciezko to uslyszec. Gwarancji mam jeszcze sporo wiec najwzyej jak cos sie rozleci to beda naprawiac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Moreno_pl ; 16-01-2025 o 10:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
Osz kuźwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale bym znienawidził. To ja walczę z takim terkotaniem (w swoim starym Focusie) że ledwo kto niewtajemniczony usłyszy (bo mi chyba łożysko alternatora ma jakieś luzy) ale żeby taka kultura pracy była w nowym ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie no.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To żeś mi humor poprawił na koniec dnia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: 13-07-2024
Silnik: 1.5 ecoblue
Rocznik: 2020
|
![]()
rajman jednak faktycznie u mnie to chyba dwumas, bo teraz jak poszedlem sprawdzic do hali to cichnie jak wciskam sprzeglo. Albo akurat taki przypadek z kazdym razem jak teraz sprawdzalem. Przed wymiana modulu walkow jak wciskalem na pewno nie cichlo, mam to tez nagrane takze widocznie stamtad tez byl jakis podobny dzwiek na luzie slyszalny w kabinie.
Ogolnie mialem jeszcze problem z wibracjami auta, wazylem dwa razy kola ale nie pomoglo, ale w ASO wywazyli i faktycznie pomoglo dosc mocno, ale minimialnie przy wyzszych predkosciacj odczuwam jakies niewielkie wibracje, a w sumie dwumas moglby powodowac takie rzeczy? Widze ze filmik chyba Twoj, tez u Ciebie cichnie to terkotanie jak wciskasz sprzeglo? Masz jakies wibracje przy 120km+? Pogadam jeszcze z aso bo dwumas mam na gwarancji wiec moze uda sie tez wymienic, ale z drugiej storny jak pod tym filmikiem ktos pisze ze ma to samo przy 40kkm to ja to zrobie lekko ponad w rok i bedzie to samo xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Imię: Robert
Model: Fokus Mk3.Mk4
Silnik: 1.6 tdci,1,5 ecoblue
Rocznik: 2014,2018
|
![]()
Witam. Orientuje się ktoś czy można wymienić samą obudowę+ łańcuszek 8mm,czy trzeba cały komplet z wałkami ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()